Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD, Türkiye'yi IŞİD'le savaşa sürüklüyor
Türkiye IŞİD’le savaşa sokuluyor IŞİD’i Musul’dan çıkarmak için ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin planladığı operasyona askeri ve lojistik destek vereceği açıklanan Türkiye, IŞİD’le sıcak bir çatışmaya sokulacak.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-03-2015 11:03 - 771 Okunma
Türkiye’nin vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni apar topar terketmesinin nedenleri konusundaki sır perdesi bir bir aralanıyor. Önümüzdeki günlerde IŞİD terör örgütüne karşı büyük bir operasyona hazırlandığı açıklanan ABD’nin bu savaşta en büyük destekçisi Türkiye olacak gibi görünüyor. Önceki gün IŞİD’in elinde tuttuğu Musul kentinin eski valisi Esil Nuceyfi, “Türkiye, Musul operasyonuna katılmaya karar verdi” iddiasında bulunmuştu. Dün bu konudaki görüşleri sorulan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye, IŞİD’e karşı koalisyonun bir üyesidir. Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışında ne gibi bir katkı olur... Ulusal çıkarlar gözönüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir” cevabını verdi. Nuceyfi’nin açıklamalarını yalanlamayan Bakan Yılmaz’ın bu açıklaması Türkiye’nin bu operasyona katılacağı iddialarını daha da güçlendirdi. Nuceyfi açıklamasında ‘Türkiye’nin operasyona askeri ve lojistik destek sunacağını, ayrıca silah ve cephane göndereceğini’ iddia etmişti. Irak’ın en büyük ikinci kenti olan zengin petrol yataklarına sahip Musul, 2014 yılının Haziran ayından bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunuyor. 
 
ABD Irak’a asker yığacak
 
Opeasyonun amacının Musul’u IŞİD’in elinden kurtarmak olduğu açıklansa da bununla yetinilmeyeceği de iddia ediliyor. Görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar, Musul’a yönelik bir kara operasyonuyla Irak’ta yeniden ağırlığını hissettirmeye başlayan ABD’nin asker sayısını bölgede artırmaya devam edeceği görüşünde. Uzun bir süredir ABD, Kuzey Irak kenti Erbil yakınlarında bir askeri hava üssü kurmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Uzmanlar IŞİD’in Musul’dan çıkarılması gerekçesiyle başlatılacak bu operasyonla ABD’nin Kuzey Irak’a askeri olarak yerleşmesinini önü açılmış olacak. 
 
Amaç IŞİD’i Suriye’ye yöneltmek
 
ABD ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani arasındaki yakın işbirliği herkesin malumu. Peki, bu operasyonla IŞİD’i yok edilebilecek mi? Bu sorunun cevabı hayırdır. Çünkü IŞİD’in yapısı gereği bir operasyonla yok edilmesi mümkün değil. Ama bu operasyonla ABD bir taşla birkaç kuş vuracak. Nasıl mı? ABD bir taraftan üstüne titrediği Yahudi asıllı Barzani’nin Kuzey Irak’taki hakimiyetini sağlamlaştırırken diğer taraftan IŞİD’i Suriye’ye püskürterek Suriye Devlet Başkanı Esad’ın üzerindeki baskıyı artırmaya çalışacak. 
 
Olan Türkiye’ye olacak
 
Bu operasyondan ABD ve Barzani’nin elde edeceği kazanç bunlarla da sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Musul’un eski valisi Esil Nuceyfi’nin iddia ettiği Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da yalanlamadığı “Türkiye, Musul operasyonuna katılmaya karar verdi” iddiaları gerçekleşirse bölgedeki ateş Türkiye’ye sıçramış olacak. IŞİD’le karşı kaşıya gelecek olan Türkiye için savaş sadece Irak ya da Suriye’yle de sınırlı kalmayacak. Türkiye’de IŞİD’in sayıları binlerle ifade edilen uyuyan hücresi olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’nin IŞİD’e karşı kara savaşında rol alması Reyhanlı ve Sultanahmet benzeri saldırıların Türkiye’de artmasına sebep olacabilecek. IŞİD’e karşı girişilmesi planlanan operasyonun Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgasına sebep olacağı da ifade ediliyor. 
 
Yeni Mesaj
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-03-2015 11:03 - 771 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım