Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD’de sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan edildi
ABD’nin Baltimore şehrinde polis tarafından öldürülen siyahi gencin cenazesinde olaylar çıkınca sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal ilan edildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-04-2015 09:56 - 727 Okunma
ABD’nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde, polis şiddeti sonucunda ölen 25 yaşındaki siyahi genç Freddie Gray’in cenaze töreninden sonra çıkan olayların ardından olağanüstü hal ve bir hafta boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 
Freddie Gray’in cenaze töreninden sonra olaylar çıktı. Polis şiddetini protesto eden göstericiler, işyerlerini yağmalayıp, ateşe verdi. Gösterilerde polis ve sivil kişilerin araçları da tahrip edilip ateşe verildi.
 
Gray’in cenaze töreni sonrasında, gözaltına alındığı bölgede öğleden sonra lise öğrencilerinin çoğunluğu oluşturduğu grupla polis arasında çıkan çatışmada, protestocular polise taş, tuğla ve şişeler fırlattı. Kentte şiddet olayları, akşam saatlerinde büyüyerek kontrolden çıktı.
 
Polis araçlarını ateşe veren, dükkânlara meşaleler fırlatan göstericiler, bazı mağazaları da yağmaladı. Polis, protestoculara karşı ise biber gazı ve plastik mermi kullandı. Olaylarda en az 27 kişi gözaltına alındı, 15 polis ve bazı gazeteciler yaralandı.
 
Bunun yanında, bir binada büyük bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri büyüyen yangını söndürmek için uzun süre uğraştı. Yangının olaylarla bağlantılı olduğu belirtildi.
 
Olayların ardından Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette ‘olağanüstü durum’ ilan edip, olayların son bulması için Ulusal Muhafızları devreye sokarken, Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake ise kentte Salı gününden başlamak üzere, akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında, bir hafta boyunca sokağa çıkma yasağı ilan etti.
 
Göstericilerle polisler arasında çıkan çatışmalarda aralarında 15 polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Hastanede tedavi gören iki polisten birinin bilincinin kapalı olduğu, en az 30 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.
 
Öte yandan ABD Adalet Bakanlığı’na bugün başlayan Loretta Lynch, ilk açıklamasını Baltimore’daki olaylara ilgili yaptı. Şiddete yol açan isyanı kınayan Lynch, mülklere zarar verenlerin Gray’in ailesine de kötülükte bulunduğunu kaydetti.
 
Baltimore’da 25 yaşındaki Freddie Gray, gözaltında hastanelik olmuş, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle 19 Nisan’da ölmüştü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-04-2015 09:56 - 727 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım