Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD’den IŞİD’in yok edilmesi için 5 şart
Irak Parlamentosu milletvekillerinden Aliye Nasif, el-Ahbar gazetesine verdiği demecinde Amerikalıların Iraklı yetkililere IŞİD’le mücadele konusunda dayattığı şartları açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2016 09:00 - 548 Okunma

Kanun Devleti İttifakı Milletvekili Aliye Nasif, Amerika’nın IŞİD’le mücadele mücadele konusunda Irak’a dayattığı şartları şöyle açıkladı: “Ulusal muhafız yasasının kabul edilmesi, Gönüllü Halk Güçleri’nin sayısının 60 bine indirilmesi, federal bölgelerin kurulmasının kabul edilmesi, Amerikan güçlerinin Irak’a konuşlandırılmasına izin verilmesi ve Amerikalıların silahlı çete diye nitelediği bazı direniş gruplarının takibat altına alınması”

Amerika’nın öne sürdüğü bu şartların liderliğini yaptığı uluslararası koalisyonun terörle mücadele konusundaki ciddiyetsizliğini yansıttığını belirten Aliye Nasif, Iraklı bazı kesimlerin de Amerikalıların bu şartlarını kabul etmesi için Irak hükümetine baskı yaptığını söyledi.

“Iraklılar arasında Amerikalıların IŞİD’le mücadele konusunu Irak’taki hedefleri doğrultusunda bir araç olarak kullandığı yönünde yaygın bir inanç bulunmaktadır” diyen Aliye Nasif, Iraklılar arasında Amerikalıların çıkarılmasını istediği Ulusal Muhafız yasası konusunda görüş ayrılıkları bulunduğuna dikkat çekerek “Irak Ulusal İttifakı, bu yasanın Irak’ın bölünmesine sebep olacağını belirterek buna karşı çıkarken, Musul, Selahaddin ve el-Enbar milletvekillerinin oluşturduğu ‘Ulusal Güçler İttifakı’ ise Amerika’nın bu planını destekliyor” dedi.

Ulusal muhafız yasası ile illerin güvenlik alanında geniş yetkilerle donatıldığını belirten Aliye Nasif, devletle bağlantısı olmayan paralel silahlı kuvvetlerin kurulmasının Irak ordusunu zayıflatacağını söyledi.

IŞİD’in işgal ettiği birçok bölgeyi kurtaran Irak Gönüllü Halk Güçleri’nin komutanları da Amerika’yı IŞİD’i Irak’ın bölünmesinin zeminlerini yaratmak için bir araç olarak kullanmakla suçluyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2016 09:00 - 548 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım