Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD’li hemşire: Her odaya girdiğimde hastalarımın öldüğünü görmekten çok yoruldum
New York'ta acil serviste görevli D’neil Schmall isimli bir hemşire ise yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: 'Girdiğin her odada cansız bedenler, cesetler görüyorsun. Bu süreçte meslektaşlarım da hayatını kaybetti, bunu görmekten de yoruldum.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-04-2020 14:03 - 1262 Okunma
New York'ta acil serviste görevli D'neil Schmall isimli bir hemşire ise yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: "Girdiğin her odada cansız bedenler, cesetler görüyorsun. Bu süreçte meslektaşlarım da hayatını kaybetti, bunu görmekten de yoruldum.”
 
Salgının yeni merkezi olan ABD'de koronavirüs ölümleri her geçen gün daha da artıyor. New York'ta acil serviste görevli bir hemşire ise yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.
 
Salgının yeni merkezi, dünyanın süper devleti ABD'de ölü sayısı her geçen gün artarken ekipman eksikliği de sağlık çalışanlarına büyük zorluk yaşatıyor.
 
Koronavirüs salgınının ön saflarında çalışan bir yoğun bakım hemşiresi, hastalarının çoğunun öldüğünü görünce yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı, o anları anlatırken gözyaşlarına boğuldu.
 
35 yaşındaki yoğun bakım hemşiresi D'neil Schmall, ölümcül salgınla mücadeleye yardım için 30 Mart'ta koronavirüs salgınının küresel merkez üssü haline gelen New York'a taşındı ve o zamandan beri yoğun bakımda Covid-19 hastalarının tedavisinde yer alıyor.
 
 
D'neil, bu süreç boyunca yaşadığı zorlukları, her hastasının odasına girdiğinde onun öldüğünü görmekten yıprandığını gözyaşları içinde İnstagram hesabında anlattı.
 
D'neil yaşadıklarını konuşmakta zorlanarak şöyle anlattı:
 
 
"Her odaya girdiğimde hastalarımın öldüğünü görmekten çok yoruldum. Odaya giriyorsun ve orada bir cansız beden var. Girdiğin her odada cansız bedenler, cesetler görüyorsun. O insanların ailelerini aramak ve acı haberi vermek zorunda olmaktan yoruldum. Bu süreçte meslektaşlarım da hayatını kaybetti, bunu görmekten de yoruldum.
 
Geçtiğimiz gün arabada eve gidene kadar ağladım, şoför 'Hanımefendi iyi misin?' dedi. İnsanların bu işin ne kadar stresli olduğunu anladığını sanmıyorum. Dünyada buna benzer şeyler için eğitildim ama bu çok başka çok stresli. Herkes çok çalışıyor ama yapacak çok işimiz var. Biz de insanız.
 
Eğer herhangi bir zaman başkalarına şefkat göstermenin uygun olacağını hissettiyseniz, o an bu andır. Şu anda hepimiz birbirimize şefkat göstermeliyiz. Şu an çok üzgünüm.
 
Annem Los Angeles'tan New York'a gelmemi hiç istememişti. Annemi veya kız kardeşini arayabileceğimi de düşünmüyorum, çünkü onları endişelendirmek veya üzmek istemiyorum.
 
İşin üzücü yanı, gerçekten kimsenin umursamadığını hissediyorum. Sanki kimse nasıl hissettiğimizi umursamıyor, çünkü bu bizim işimiz, bunun için yazıldın, değil mi? Herkese iyi şanslar diliyorum. Sanırım birlik olursak hepimiz başarabiliriz."
 
D'neil, herhangi bir düzenleme yapmadan yayınladığı videosu ile insanların, sağlık çalışanlarının Covid-19 ile mücadelede yaşadıkları yıkıcı gerçekleri ve zorlukları anlamalarına yardımcı olmasını umduğunu belirtti.
 
Ölü sayısının her gün arttığı ABD'de salgının merkezi New York'ta kapasitesi dolan hastanelerde morglar da dolunca geçici morglar kurulmuş ancak bunların da yetmeyebileceği açıklanmıştı.
 
Geçtiğimiz Perşembe günü Reuters'ın New York'un Hart ve Rikers Adası'nda drone ile çektiği görüntülerde, koronavirüs nedeniyle ölenler için toplu mezar kazıldığı ve üst üste tabutların konulduğu görülmüştü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-04-2020 14:03 - 1262 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım