Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Abdul-Bari Atwan: Hizbullah Ne Şekilde Cevap Verecek?
Hizbullah kesinlikle intikam alacaktır ve İsrail ağır bir bedel ödeyecektir, Hizbullah'ın cevabı sarsıcı, büyük ve birçoklarının hayal ettiğinden daha çabuk olacaktır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-01-2015 09:06 - 673 Okunma
Hizbullah kesinlikle intikam alacaktır ve İsrail ağır bir bedel ödeyecektir, Hizbullah'ın cevabı sarsıcı, büyük ve birçoklarının hayal ettiğinden daha çabuk olacaktır.
 
Bölgenin tanınmış gazeteci yazarı Abdulbari Atwan Rey elYevm gazetesinde Hizbullah'ın siyonist rejime vereceği karşılık hakkında şunları yazdı:
 
Hizbullah kesinlikle intikam alacaktır ve İsrail ağır bir bedel ödeyecektir, Hizbullah'ın cevabı sarsıcı, büyük ve birçoklarının hayal ettiğinden daha çabuk olacaktır.
 
Lübnan direnişinin lideri Seyyid Hasan Nasrallah bir yıl önce Golan cephesinin açılacağını vaadetmişti dolayısıyla biz bu Lübnan ve İranlı uzman komutanların orada pikniğe gittiklerini düşünmüyoruz, aksine onlar operasyon noktası olarak bu cepheyi hazırlamak üzere oradaydılar, tıpkı güney Lübnan ve Gazze'de yaptıkları gibi, belki de unutulmaya yüz tutmuş bu cephenin yeniden alevlendiğine şahit olacağız, üstelik İsraillilerin ve müttefiklerinin akıllarının alamayacağı bir şekilde.
 
İsrail her zaman olduğundan daha kaygılı bir vaziyettedir, çünkü işledikleri bu cinayete verilecek cevabın zamanını ve kullanılacak silahının türünü bilmemektedirler. Acaba bu cevap güney Lübnan'dan mı verilecek yoksa işgal altındaki Golan tepelerinden mi yahut Filistin dışında her hangi bir yerde mi verilecektir? Bu operasyon ne şekilde gerçekleşecektir, füzelerle mi, yoksa insansız hava araçları "Eyyub"larla mı veya Şebaa sınırlarının altına yerleştirilen bombalarla mı yahut Gazze'de yapıldığı gibi sınır boyunca kazılan gizli tünellere konulan bombalarla mı gerçekleşecektir?
 
Bu belirsiz bekleyişten dolayı İsrail'in kalbinde korku yer etmiştir, bu intikamın kendisinden daha acı vericidir. Devrim muhafızları komutanı General Muhammed Ali Caferi, İsrail yıkıcı ateşimizi beklesin ve devrim muhafızları bölgedeki savaşçı ve mücahidlere yardımı bu fesat tohumunun kökü bölgenin siyasi coğrafyasından kazınana kadar devam edecektir dediği zaman İsrail'in korkmaya ve endişelenmeye hakkı vardır. İsrailli bir yetkilinin "bizim general Allahdadi'yi öldürme gibi bir niyetimiz  yoktu ve araçtakilerin sıradan düşük rütbeli Hizbullah savaşçıları olduğunu zannediyorduk" şeklindeki açıklaması bu rejimin yapmış olduğu bu eylemden dolayı pişmanlık duyduğunun göstergesidir.
 
İdam hükmünün uygulanmasının bekleyişi idamın kendisinden daha korkunçtur, darağacının karşısında oturmak… özellike de bu bekleyiş uzun sürüyorsa… suçlu ne zaman onu celladın karşısına götürmek için uyandıracaklarını bilmiyorsa… bu tam olarak İsrail'in şu an içinde bulunduğu durumdur.
 
Dediğim gibi, İsrail açısından problem olan şey intikam alma şeklinin çok fazla olmasıdır ancak bunların en çok öne çıkanı Lübnan sınırı boyunca gizli tünellerin olması ihtimalidir. Ben iki yıl önce Güney Lübnan'ın Milita bölgesinde direniş ve 2006 savaşı müzesini gezdiğimde direnişin bu tünellerinin numunesini görmüştüm. İsrail askeri sanayisinin iftiharı olan Merkava Tanklarının mezarlığını da gördüm.
 
İsrail'in Gazzeye gerçekleştirdiği son saldırıda Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugaylarına bağlı savaşçıların bu tünelleri kullanarak bir İsrail karakolunun içinden çıkıp orada bulunan tüm askerleri öldürmelerini ve bütün bu operasyonu kameraya çektikten sonra silahları ganimet olarak alıp karargahlarına sağ salim dönmelerini izleyince bu tünelleri hatırladım.
 
Eğer çırakların başarısı böyleyse, Hamas'a bu tünelleri nasıl yapacaklarını öğreten ustaların başarısı kimbilir nasıl olacaktır.
 
İsrail'in önünde zorlu ve tehlikeli günler vardır, bu rejimin liderleri operasyonel inisiyatifi elleride bulundurmamaktadırlar. Savaşlarda ilk darbe belirleyici değildir, tıpkı 1967 ve 1973 savaşlarında olduğu gibi. Aynı şekilde şimdi İsrail karşısında dikilen kimseler şehadet peşindedirler üstelik daha fazla hazırlığa ve silaha sahiptirler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-01-2015 09:06 - 673 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım