Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
“Aden havaalanı Yemen ordusunun elinde”
Ensarullah Hareketi liderlerinden Hüseyin el-Husi, Suudi medyasının Aden havaalanının düştüğü yönündeki haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2015 10:16 - 615 Okunma
Fars haber ajansına demeç veren Ensarullah hareketi liderlerinden Hüseyin el-Husi, Aden havaalanının birkaç saat önce Yemen ordusu ve Halk Komiteleri tarafından kontrol altın alındığını açıkladı.
 
Suudi medyasının Mansur Hadi yanlılarının Aden havaalanının kontrolünü elinde tuttuğuna dair haberlerinin yalan olduğunu belirten Hüseyin Husi, “Suudi ailesi Aden’de ağır bir yenilgi aldıktan sonra yalan haberlerle psikoloji savaş yapıyor” dedi.
 
Suudi medyasında yayımlanan ve Suudi Arabistan’a ait C-130 tipi bir askeri nakliye uçağının Aden havaalanına indiğini gösteren görüntülerin montajlanmış görüntüler olduğunu belirten Husi, uçakla ilgili görüntülerin Aden’le bir ilgisinin olmadığını söyledi.
 
Hüseyin Husi, “Suudi ailesi ve Arap ortaklarının silah ve istihbarat desteğine rağmen Aden’i işgal edemediler. Geçen süre içerisinde öldürülen terörist sayısı 700’ü aştı. 200’ kadarı da Yemen ordusu ve Halk Komiteleri tarafından esir alındı” dedi.
 
Suudi medyasının Aden’in ele geçirildiği ile ilgili haberlerinin uydurma olduğunu öne süren Husi, “Gerçek şu ki Suudi Arabistan ve Mansur Hadi yanlılarının Aden operasyonları ağır bir yenilgi aldı. Suudi rejim kalıntıları şu an Aden’den kaçıyor. Çatışmalarda Suudi güçlerine ağır kayıplar verdirildi. Birleşik Arap Emirliklerine mensup çok sayıda asker de öldürüldü. Mansur Hadi yanlıları kentteki stratejik değişimle ilgili gerçek savaş haberlerinin ulaştırılamaması için internet yayınını kesti” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2015 10:16 - 615 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım