Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ahmedinejad:İsrail İran'ı Savaşın İçine Çekmek İstiyor
Bizim ABD halkıyla bir sorunumuz yok
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2012 10:38 - 1006 Okunma

 

Yerli ve yabancı  basın mensuplarının bulunduğu  basın toplantısında çeşitli sorularını açık bir şekilde  cevaplayan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Siyonist İsrail başbakanı Netenyahu'nun, BM genel kurul oturumunda yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer faaliyetleri aleyhindeki tehditlerine dair bir soruya verdiği cevapta, Siyonistlerin bölgeyi gerginleştirmeye ve İran İslam Cumhuriyeti'ni bir savaşın içine çekmeye çalıştıklarını  ve İran'ın Siyonistlerin İran aleyhindeki bütün hedeflerini  pekala bildiklerini söyledi.
 
İran'ın hiçbir zaman savaşı başlatacak taraf olmayacağını belirten Ahmedinejad, Netenyahu ve siyonist İsrail'in, İran ve bölgeyle ilgili siyasetlerinin artık bilindiğini belirterek, bunların İran aleyhinde başkalarını  da yanlarına alarak psikolojik  savaşı bütün güçleriyle sürdürdüklerini söyledi.
 
Amerika ve İran arasında ilişkilerin başlamasına dair müzakerelerin yapılıp yapılmayacağına dair bir soruya cevap veren Ahmedinejad, İran'ın  uluslar arası ilişkilerde her zaman görüşmelerden  yana olduğunu  ama Amerika gibi bir  yönetimle görüşme için de  Amerika'nın her şeyden önce İran milletine karşı  saygılı olmayı öğrenmesi ve eşit şartlarda  müzakereye oturmayı kabul etmesi gerektiğini, aksi halde İran'ın ABD ile şimdiki ortamda asla müzakereden yana olmadığını söyledi.
 
Amerika'nın İran aleyhindeki düşmanca siyasetlerinin ne Amerika ne de İran için bir faydasının da olmadığını belirten Ahmedinejad, "İran'ın Amerikan halkıyla bir sorunu yoktur. Amerikan yönetimi sultacı  zihniyetini düzeltmelidir" dedi.
 
Amerika'nın İran'da İslam inkılabının zafere ermesinden bu yana İslam nizamına darbe indirmek için her türlü yola başvurduğunu belirten Ahmedinejad, bizzat Amerikalı  uzmanların da belirttiği gibi ABD'nin İran aleyhindeki bu siyasetlerinden Amerika'nın da  büyük zarar gördüğünü söyledi.
 
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM genel kurul  oturumu için gittiği New York'ta, ABD'nin çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerinin olduğunu ve söz konusu görüşmelerde o çevrelerin de Amerika'nın savaş yanlısı ve düşmanca siyasetlerinden   bıktığını  dile getirdi.
 
Ahmedinejad, BM'lerin yapısında köklü bir  reforma ihtiyacı olduğuna dair İran'ın teklifinin BM genel sekreteri tarafından da memnuniyetle karşılandığını belirterek, BM ve Güvenlik Konseyi'nin halihazırda  yalnızca birkaç ülke ve bazı zorba güçlerin elinde adeta bir maşa olduğunu kaydederek, dünyanın güvenliği gibi çok önemli  bir misyona sahip olan bu kuruluşun gerçek konumuna dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.
 
İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili bir soruya da  ayrıntılı bir şekilde cevap veren Ahmedinejad,  İran'ın halihazırda uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirdiğini  belirterek, uluslar arası atom enerjisi kurumunun İran'ın  nükleer yakıt ihtiyacını karşılaması halinde İran'ın, zenginleştirme işlemini durduracağını belirtti ve "ama daha önce de  İran'a verilen sözlerde görüldüğü gibi takas edilmesi  gereken nükleer yakıt İran'a verilmemiştir ve İran kendi ihtiyacını temin edinceye kadar  bu çalışmalarını sürdürecektir" dedi.
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2012 10:38 - 1006 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım