Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Akdeniz'i savaş gölüne çeviren TABLO
Suriye'deki savaşa müdahil ülkeler Akdeniz'i savaş gemileriyle, Irak ve Suriye'yi de savaş uçaklarıyla doldurdu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2015 09:01 - 1889 Okunma
Suriye'deki çatışmalar Akdeniz'in doğusunu bir savaş gölüne çevirdi. Rusya, ABD ve Fransa en güçlü savaş gemilerini bölgede konuşlandırdı. Rusya, Türkiye'nin savaş uçağını düşürdükten sonra Akdeniz'deki gücünü daha da arttırdı. Akdeniz'de Rusya'ya ait 13 savaş gemisi bulunuyor. Bu gemiler ise Türkiye'nin güney karasuları boyunca Akdeniz'in doğusunda mevzilenmiş durumda.
 
10 ÜLKE GEMİ GÖNDERDİ
 
Akdeniz'de halen Rusya ve Türkiye dışında 10 ülke savaş gemileriyle varlık gösteriyor. Bu gemiler, Rus savaş gemilerinin hemen arkasında Suriye açıklarında ve Kıbrıs'ın güneyinde demirli. ABD donanması 3 muharip gemisiyle birlikte Akdeniz'de. Bu gemilerin biri destroyer, biri muhrip, biri akaret sınıfında. Fransa ise 5 savaş gemisini Akdeniz'e konuşlandırdı. Fransa donanması, bir uçak gemisi, iki muhrip, 1 fırkateyn, 1 de istihbarat gemisiyle bölgede varlık gösteriyor. İtalya 2 savaş gemisiyle yer alırken, İngiltere, Belçika, İspanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın da birer savaş gemisi bulunuyor.
 
ÜLKELER UÇAK SAYISI GEMİ SAYISI
 
 
 
 
Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesinin ardından bölgeye gönderdiği en güçlü muharip gemilerinden Moskova gemisini Anamur'un tam karşısına yerleştirmesi ile NATO sınırları bir kez daha Rus tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Akdeniz, savaş gemilerinin yol açtığı gerilimle dalgalanırken, şu ana kadar bölgedeki NATO gemileri sadece Rus savaş gemilerinin hareketliliğini izliyor.
 
TÜRKİYE'YE DESTEK
 
NATO'nun Akdeniz'deki varlığını güçlendirme kararı kapsamında Almanya ve Danimarka da taktik komuta gemilerini bölgeye yönlendirmiş durumda. Böylelikle Akdeniz'deki savaş gemisi varlığı daha da artacak. NATO'nun bu kararı, “Daha iddialı bir Rusya'ya karşı NATO askeri kapasitesini ve caydırıcılığını güçlendirmek ve NATO'nun güney kanadındaki tehditlere karşı Türkiye'yi desteklemek” amaçlı alındı.
 
TÜRK DONANMASI TEYAKKUZDA
 
Türk Deniz Kuvvetleri 6 muharip gemisiyle Rus gemilerini Türkiye karasularından uzak tutuyor. Doğu Akdeniz'de Suriye sınırından yönelecek olası tehdide karşı görev yapan bu gemilerin biri karakol görevi yapan fırkateyn, 2'si korvet, 1'i denizaltı, 1'i de hücumbot gemisi. Heybeliada Korveti ise izleme görevi görüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı donanması, görevdeki bu gemiler dışında Akdeniz'de çeşitli limanlara demirli 29 savaş gemisi varlığı bulunduruyor. Bu gemilerin 14'ü muharip, 15'i de istihbarat sınıfında.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2015 09:01 - 1889 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım