Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Alaaddin Burucerdi'den Suriye mesajları
ABD'nin bölge politikası çöktü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2013 18:48 - 1132 Okunma

İran Şura Meclisinde Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Suriye-İran Parlamenter Grup Başkanı Alaaddin Brojerdi, Suriye'yi ziyaretimizde maruz kaldığına karşı koymada Suriye'ye tam desteğimizi belirttik, Suriye Siyonist düşmanla mücadelede ilk hattı teşkil etmekte olup krizin sona ermesine kadar bu desteğimizi sürdüreceğiz dedi.

Şam’da düzenlediği basın toplantısında Brojerdi, ABD ve milyarlarca dolar tahsis eden, silah gönderen, teröristleri eğiten ve Suriye hakkında öldürme eylemlerinden sorumlu olan bölgedeki müttefiklerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini söyledi.

Brojerdi, Çifte standartlılık politikası ile Washington ise, insan haklarına özen gösterdiğini, terörle mücadele yalan iddialarda bulunuyor eylemleriyle de Suriye, Afganistan, Filistin ve Pakistan’da masum sivilleri öldürdüğüne dikkat çekti.

Brojerdi, Siyonist varlık Suriye ile doğrudan bir savaşa girmeyecektir ancak, savaşı körüklemeye çalışıyor ve silahlıları destekliyor, alt yapısını vurmak ve Suriyelileri öldürmek için ellerine bilgiler veriyor diyerek, bunun İsrail'in şeytani politikası olduğunu belirtti.

Suriye'de krizden çıkmanın en iyi seçeneğinin Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’ın başkanlık mevkiinde 2014 yılı yazına kadar devam etmesi daha sonrasında Suriye halkının son sözünü söyleyeceği özgür seçimlerin olacağını söyleyen Brojerdi, ülkesinin krizden barışçıl yollarla çıkmak için Suriye halkının bütün bileşenleri arasında ulusal diyalog kanalıyla siyasi programı destekleyeceğini vurguladı.

Brojerdi, Amerika tarafından Suriye'ye karşı Ürdün sınırında yeni cephe açılması, Amerikan politikasının bölgede başarısızlığının delili olduğunu kaydetti.

Brojerdi, aralarında büyük allame İslami düşünürü Muhammed Said Ramadan el-Buti’nin bulunduğu din adamlarının teröristlerce suikastla hedef alınmasını şiddetle kınadığını ifade etti.



Suriye'deki durumların geçen ziyaretime nazaran gözle görülür bir şekilde iyileştiğini belirten Brojerdi, Surşiye hükümetinin bu krizin sonuçlarını hafifletmek için yeni çalışmalar yaptığını, ulusal diyalog için gelişmenin bulunduğunu bizlerde bu eyleme sıcak bakıyoruz diyerek, direniş ülkesi ve Siyonist varlığa karşı koymada ilk hendekte durması itibariyle Suriye'yi alenen destekliyoruz diye vurguladı.

Brojerdi, el-Ahdar el-İbrahimi’nin görevi ve Suriye’deki krize çözüm bulmada yardımcı olacağına sıcak bakıyorduk lakin, Arap Birliğinin Suriye'nin üyeliğini askıya alma kararından sonra objektifliğini kaybettiğini belirterek, krize uygun çözüm sunması için tek taraflı uygulamalardan uzaklaşmasını umut ettiklerini söyledi.

Suriye Arap Ordusunun büyük başarıları olduğunu ve Suriye'yi büyük ölçüde savunduğunu belirten Brojerdi bu yüzden, başka güçlerin destek için Suriye'ye girmesine lüzum olmadığına dikkat çekti.

Siyonist varlığın herhangi bir hata işlemesi durumunda Tel Aviv’in haritadan silineceğini belirten Brojerdi, bu sözlerin medya sözü olmadığını bilakis İran Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanının cevabı idi diye vurguladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2013 18:48 - 1132 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım