Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Almanlar artık kimlikleri işaretleyecek
Amaç Suriye ve Irak'a gidişi engellemek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2014 13:00 - 1110 Okunma

  Alman hükümeti, Alman vatandaşı cihatçıların Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a gitmesini zorlaştırmak için yasal düzenlemelerde değişikliğe hazırlanıyor. Alman vatandaşları Türkiye'ye pasaport yerine sadece kimlik kartıyla da giriş yapabiliyor. Alman makamları güvenlik gerekçesiyle pasaporta el koyup ülkeden çıkışı engelleyebilse de kimlik kartlarına el konması mevcut yasal düzenlemelere göre mümkün değil. Federal hükümet bu nedenle kimliklerin işaretlenebilmesine olanak sağlayacak bir yasal düzenleme üzerinde yoğunlaştı.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach konuyla ilgili Die Welt gazetesine verdiği mülakatta, Almanya'dan Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a gitmenin sadece nüfus cüzdanı göstererek mümkün olduğuna ve kontroller sırasında pasaport istenmediğine dikkat çekerek, potansiyel cihatçıların nüfus cüzdanlarına yetkili makamlar tarafından çıkış engeli ibaresi konabilmesinin anlamlı olacağını söyledi.

Bosbach, mevcut yasalara göre hakkında “yabancı terör gruplarına destek vermek üzere ülkeyi terk etme” şüphesi bulunan kişilerin pasaportunun geri alınabildiğini vurguladı. Buna karşılık nüfus cüzdanı yasalarında bu tarz bir hükmün bulunmadığına dikkat çekti.

Sosyal Demokrat Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Eva Högl de "nüfus cüzdanlarının Türkiye üzerinden geçişlerde kullanılmasını engellemek amacıyla işaretlenmesi" konusunun incelenmesinden yana olduklarını ve bu konuda Hrıstiyan Birlik Partileriyle (CDU/CSU) anlaşma sağlandığını ifade etti.

Hrıstiyan Birlik partileri Meclis Grup Başkan Vekili Andreas Schockenhoff da IŞİD örgütü sempatizanlarının büyük çoğunluğunun Türkiye üzerinden savaş bölgelerine gittiğini belirtti. Passauer Neue Presse gazetesine mülakat veren Schockenhoff, bu sayının arttığını belirterek gündemde olan yeni düzenlemeyi desteklediğini ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2014 13:00 - 1110 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım