Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Almanya'da 7. Erbain konferansı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-12-2013 08:27 - 2453 Okunma

29 Aralık Pazar günü öğle ve ikindi namazlarının eda edilmesiyle gerçekleşen törene Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin Hac Sorumlusu Hüccetül İslam Şeyyid Gazi Asker, İmam Ali Camii İslam Merkezi’nin İmamı Hüccet’ül İslam Muhammed Mücahidi, Hollanda Şii Meclisi Başkanı ve Rotterdam Hicret Camii İmamı H. Ş. İsrafil Demirtekin, İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hüccetül İslam Şeyh Mehdi İmanipour, Hüccetül İslam Şeyh Muhammed Salar, Hüccetül İslam Şeyh Hüseyin Akay, Hüccetül İslam Şeyh Cafer Bayar, Gelsenkirchen Cemevi Dedesi Cemal Yeşil, Berlin İmam Cafer-i Sadık Camii Dernek Başkanı H. Hasan Babur,  Avrupa’nın çeşitli bölgelerindeki Ehlibeyt camilerinin dernek başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve cemaatleri iştirak etti.



Hollanda Şii Meclisi Başkanı ve Rotterdam Hicret Camii İmamı H. Ş. İsrafil Demirtekin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan ev sahibi İAC İmam Ali Camii İslam Merkezi’nin İmamı Hüccet’ül İslam Muhammed Mücahidi, "Bugün buraya peygamberlerin mirasçısı İmam Hüseyin (as)'ın mesajının hala yaşatıldığını göstermek için, 'Helmin yensurun' feryadına lebbeyk demek için, Zeynep bir daha asla esir olmayacak, demek için toplandık" dedi. Erbain ile birlikte Hz. Peygamberimiz (sav)'in rıhleti ve İmam Hasan (as)'ın şehadeti münasebetiyle de taziyelerini bildiren Mücahidi, konuşmasının sonunda Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz'e teşekkürlerini bildirerek "Aşura'yı camilerden çıkarıp dünyanın gündemine taşıyan iftiharımız Özgündüz'e katılımlarından ötürü teşekkürlerimizi arz ediyoruz" dedi.



Sunumunu Berlin İmam Cafer-i Sadık Camii Dernek Başkanı Hasan Babur'un yaptığı konferansta Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi olacak Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin tanıtım filmi izletildi.



İlgiyle izlenen video gösteriminin ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi. Konuşmasında Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin son durumu hakkında bilgi vererek, şahsı üzerinden Zeynebiye Hareketi hakkındaki yürütülen karalama kampanyalarına değindi. Özgündüz'ün konuşması salonu dolduran binlerce insan tarafından sık sık salavat ve tekbirlerle kesildi. 

Konuşmasının ardından Özgündüz'e Gelsenkirchen Cemevi Dedesi Cemal Yeşil tarafından bir tablo hediye edildi. Hediyeyi takdim eden Yeşil "Bunu herkes bilsin ki, Özgündüz sadece Caferilerin değil, biz Alevilerin de lideridir" dedi. İmam Ali Camii İslam Merkezi’nin İmamı Hüccetül İslam Muhammed Mücahidi,Mücahidi de Özgündüz'e plaket takdim etti. Özgündüz teşekkür konuşmasında Alevi camiayı bölmeye çalışanların başarılı olamayacağını vurgulayarak "Yıllardır söylüyorum, Pir Sultan'ı Şah İsmail'den ayıramazlar. Hepimiz Aleviyiz, hepimiz Caferiyiz. Son dönemde yaşananlar bunu bir kez daha ortaya koydu ki, biz biriz" dedi.

Rehber’in Hac Temsilcisi Seyyid Gazi Asker, Dünya Ehlibeyt Kurultayı temsilcisi Muhammed Salar ve  İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hüccetül İslam Şeyh Mehdi İmanipour'un da katılımcılara seslendiği Erbain buluşmasında İmam Cafer-i Sadık Camii Dernek Başkanı Hasan Babur'un yüreklere işleyen şiirleri ve Ehlibeyt meddahı Şehruz Habibi'nin mersiyeleriyle salon manevi atmosfere büründü. İmanpur, konuşmasında Ehlibeyt mektebinin birlik ve kardeşlik mektebi olduğunu vurgulayarak Hz. Peygamberimiz (sav)'in rıhleti ve İmam Hasan (as)'ın şehadeti münasebetiyle de taziyelerini bildirdi.



Programın sonunda İmam Rıza (as) şehadet yıldönümü günleri sebebiyle beş katılımcıya, İmam Ali Camii İslam Merkezi tarafından Meşhed ziyareti hediye edildi.


 
Avrupa'daki Ehlibeyt dostlarının buluşma adresi olan Gelsenkirchen Erbain Konferansı akşam ve yatsı namazlarının eda edilmesiyle sona erdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-12-2013 08:27 - 2453 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım