Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerika'da atlı polisler siyahi suçluyu iple bağlayıp götürdüler
ABD'de iki atlı polis, siyah bir kişiyi kelepçeleyip karakola iple bağlı halde götürdü. Köleliği hatırlatan bu ırkçı uygulama tepki çekti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-08-2019 18:22 - 592 Okunma
ABD’de iki atlı polis, siyah bir kişiyi kelepçeleyip karakola iple bağlı halde götürdü. Köleliği hatırlatan bu ırkçı uygulama tepki çekti. Bir gün önce El Paso’da 20 kişiyi öldüren beyaz adam ise tek polisle çok rahat bir şekilde gitmesi ABD’deki ırkçılığı bir kez daha gözler önüne serdi.
 
ABD’nin Teksas eyaletinde bipolar ve evsiz olduğu belirtilen siyah bir adamın atlı polisler tarafından kelepçelenip iple yürütüldüğü görüntülere tepki yağıyor. Teksas polisinin kölelik dönemini hatırlatan uygulaması sosyal medyada viral oldu.
 
‘BEYAZ OLSAYDI BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMAZDI’
 
Facebook kullanıcısı Erin Toberman’ın “Bu adamın yaşadıklarının kesinlikle hiçbir bahanesi olamaz” mesajıyla paylaştığı bu kareler, sosyal medyadan ve Amerikan siyasetinden tepki çekti. Avukat Rebecca J. Kavanagh kölelik benzetmesi yaparak, “Polisler onu at üstünde sokaklarda gezdirdi. Sanki onlar köle sahibi ve o da onların kölesiymiş gibi” tepkisini gösterdi.
 
 
‘2019 YILINDAYIZ, 1819 DEĞİL’
 
Sivil hakları savunan NAACP isimli kuruluşun Houston şubesinin Başkanı James Douglas, fotoğrafın bir saygısızlık göstergesi olduğunu söyleyerek, “2019 yılındayız, 1819 değil” dedi. Galveston Adalet Koalisyonu isimli sivil toplum kuruluşunun Başkanı Leon Phillips ise yaşananları 1920’lere benzeterek, “Tek bildiğim, at üzerindeki iki beyaz polisin, siyah bir adamı kelepçelerine bağlı bir iple sokakta gezdirdiği. Bu mantıksız, nokta. Ve şunu biliyorum ki, eğer bu beyaz bir kişi olsaydı, böyle bir şey yaşanmazdı” dedi.
 
Yerel televizyon kanalı KPRC-TV, aile avukatına dayandırdığı haberde, Neely’nin bipolar olduğunu ve ailesiyle uzun süredir görüşmediğini duyurdu. Ailenin Neely’den yaklaşık 10 yıl sonra bu şekilde haber aldığı da belirtildi.
 
 
El Paso’da 20 kişiyi öldüren saldırgan ise böyle götürüldü
 
POLİS UYGULAMAYI SAVUNDU
 
Bu görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Teksas polisinden özür geldi. Ancak polis açıklamasında uygulamanın savunulması da dikkat çekti. Galveston Emniyet Müdürü Vernon Hale, bu gözaltı yönteminin ‘önceden denenmiş ve bazı senaryolarda en iyi uygulama olduğunu’ savundu. “Her şeyden önce bu gereksiz utançtan dolayı Bay Neely’den özür dilemem gerekir” diyen Hale, gözaltı işlemini yapan polis memurlarının bir başka ulaşım yöntemi kullanmış olması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte, tepkiler üzerine uygulamanın askıya alındığı da açıklandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-08-2019 18:22 - 592 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım