Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerika'da yine asılsız Ermeni tasarısı
Yine aynı kabus
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2014 11:11 - 818 Okunma

 Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu, bugün 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan bir tasarıyı oylamaya hazırlanıyor. Tasarı komisyon başkanı Robert Menendez tarafından geçen hafta sunulmuştu.

Tasarı, 24 Nisan 2014’ün yıldönümü olarak kabul edildiği “Ermeni soykırımı anısına” Senato’nun ortak görüşünü ifade etme amacı taşıyor. Yasal bağlayıcılığı olmayacak bu tasarı, Başkan Barack Obama’ya Türk-Ermeni ilişkileri düzeltme yönünde çalışma çağrısında bulunuyor, ancak bu çabalar çerçevesinde Türkiye’nin soykırım iddialarını resmen kabul etmesi isteniyor.
 
Ermeni lobisinin Kongre’deki en büyük destekçilerinden biri olan Senatör Menendez’in Illinois eyaleti temsilcisi, Cumhuriyetçi Partili meslektaşı Mark Kirk’le birlikte hazırladığı tasarı, aynı zamanda Ermeni olaylarıyla ilgili “insanlığa karşı işlenen suçlar, etnik temizlik ve soykırım” içerikli resmi belgeler çerçevesinde Amerikan dış politikasının yönlendirilmesini ve Başkan’ın bu yönde çaba göstermesini istiyor.
 
Senato Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında görüşülecek Ermeni tasarısı Ruanda’daki soykırımın 20’inci yıldönümüne yönelik bir başka tasarıyla birlikte oylanacak.  
 
Tasarıda, 1915’ten 1923’e kadar 2 milyon Ermeni’nin tehcir edildiği; 1 buçuk milyon erkek, kadın ve çocuğun katledildiği, yarım milyonununsa 2 bin 500 yıllık yurtlarından sürüldüğü iddialarına yer veriliyor.
 
Tasarıya Menendez dışında destek veren sekiz senatör arasında Ermeni seçmenlerin yoğun olduğu California eyaletinin iki Demokrat Partili senatörü Dianne Feinstein ve Barbara Boxer, ayrıca Senato’da çoğunluktaki Demokrat Partili üyelerin grup başkanı Nevada Senatörü Harry Reid de bulunuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2014 11:11 - 818 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım