Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerika, Dünyada Katliamlar Alanında Dünya Birincisi
Amerika’da 2019 yılında silahlı saldırı sonucu ölenlerin sayısı çok büyük ve kaygı verici bir seviyeye geldi. Yayımlanan istatistiklere göre 2019 yılında 41 ateş açma ve silahlı saldırı olayında toplam 211 kişi hayatını kaybetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-12-2019 10:02 - 558 Okunma
El Paso’daki silahlı saldırıda 22 kişi ve Virginia Beach’te de 12 kişi hayatlarını kaybettiğini olaylar Amerika’nın 2019 yılının en ölümcül silahlı ateş ile yapılan saldırılar olayı idi.
 
Associated Press, USA Today ve North Eastern Üniversitesinin ortak araştırmasına göre hiçbir yılda 4 kişinin üstünde kurban alan bu kadar fazla saldırı yapılmamıştır.
 
Son yıllarda bir kez daha Amerika silah sanayisinin satışları artmış ve böylece Amerika içinde de hafif silahlar ve cephane satışında da dikkat çekici bir artış gözlenmiştir. Resmi raporlara göre Amerika’da yaklaşık 270 ila 300 milyon ateşli silah bulunmaktadır. Bu da Amerika’da kişi başına bir silah anlamına geliyor. Diğer istatistikler ise her 100 kişiye düşen silah sayısının 120 olduğunu gösteriyor. Böylece Amerika bu alanda dünyada birinci konumda yer almaktadır.
 
Bu geçmişte görülmemiş artışın nedenlerinden biri de Amerika başkanı Donald Trump’ın etnik ayrımcılığı desteklemesi doğrultusundaki tutumları, silah taşınmasını desteklemesi ve böylece Amerikan halkı arasında korku ve panik havası yaratarak güvensizlik ve tehdit havası oluşturmasıdır. Bir diğer yandan da Amerika’nın kültüründe kurumsallaşan ve kök salan şiddet de bu günlerde kendini daha bariz bir şekilde göstermektedir. 4 kişiden fazla insanın hayatını kaybettiği katliamların sayısındaki artış, her daim insan hakları ve özgürlük alanında iddialı olan bir ülke için tehlike çanlarını çaldırmıştır.
 
Metropolitan State Üniversitesi hocası kriminolog James Densly bu hususta şöyle diyor:” Bu durum özellikle de ümitsiz ve öfkeli bir dönemin sonucudur. Görünen o ki şimdi de toplu ateş açmaların çağıdır. ”
 
Bu silahlı saldırılarda ölenlerin sayısı ise Amerika’da silah kullanımının kontrolden çıktığını ve vatandaşlarının hayatını tehlikeye soktuğunu gösteriyor. Öyle ki bu olaylar iç terörizm adı ile de anılmaktadır. Tabii bu olay hem ülke içindeki insanları tehdit edip hem de uluslararası kamuoyunu tedirgin etmektedir.
 
Katliamların artması Amerika’daki insan hakları savunucuları ve aktivistlerinin silah yasalarının değiştirilmesini istemelerine yol açsa da ancak ateşli silahların ticaretinin büyük kârı, silah şirketlerinin Amerika kongresindeki güçlü lobileri aracılığı ile silah taşımanın kısıtlanması ile her türlü yasanın onaylanması ve uygulanmasını engellemelerine neden olmuştur.
 
Zaten Amerika başkanı Trump’ın kendisi de silahlanmanın asıl hamilerindendir. Öyle ki başkanlık koltuğuna gelir gelmez silah sahiplerine hitaben 8 sekiz boyunca onlara hiçbir şekilde baskı yapılmayacağını onların Beyaz Saray’da bir savunucuları olduğunu bildirdi.
 
Siyasi analist Fred Gotenberg ise Cumhuriyetçilerin silah alışverişi ve taşınmasına yönelik her türlü kısıtlamaya karşı çıkmaları hususunda şöyle dedi: ” Gerçekte Senato çoğunluğunun liderinin silah güvenlik yasasının uygulanmasını engellemesinden beri yaklaşık iki bin çocuk öldürülmüştür. Beyaz Saray ve Senato’daki Mitch Mc Connel silahlı çatışmalar ve şiddetlerin siyasileşmesine son vermeden Temsilciler meclisinden ellerine ulaşan işi bitirmeden daha fazla Amerikan halkının kurban olacağını beklemeleri gerekiyor. ”
 
Toplamda bu durum Amerika’nın 2019 yılında en fazla katliam rekorunu kazanmasına yol açmıştır. Gerçekte mevcut esef verici koşulların iyileşmesi için hiçbir olumlu adım atılmamıştır. Şimdiye dek ne silah alışverişi ne de silah taşıma konusunda ne bir yasa çıkarılmış ne de Beyaz Saray ve Cumhuriyetçilerden bu yönde olumlu bir adım atılmıştır. Böylece Amerikalıların da 2020 yılını güvenlik içerisinde geride bırakacakları söylenemez.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-12-2019 10:02 - 558 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım