Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
APEC Toplantısı Sonuç Bildirisiyle Sona Erdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-09-2012 10:48 - 1370 Okunma

 

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılan üye ülkeler toplantısı sonuç bildirisiyle sona erdi.
Bildiridi: Rüşvetle mücadeleye kararlı şekilde devam edilmesi, devlet ekonomilerinin güçlendirilmesi yoluyla dengesizliklerin giderilmesi, fiyatlarшт ani yükselişinin önlenmesi, gıda güvenliği politikalarının güçlendirilmesi ve APEC üyesi ülkeler arası gümrük uygulamalarının optimizasyonu gibi hususlara değiniliyor.
 
Bildiride ''Bizler, APEC üyesi ülkeler olarak rüşvetle mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğiz ve ekonomimizin şeffaflığını koruyacağız.'' ifadeleri kullanılıyor. APEC üyesi ülkeler rüşvetle ve kural dışı iş yapan görevlilerin yargı önüne çıkarılmasında daha titiz olunması konusunda karşılıklı söz birliği ettiler ve ''yolsuzluğa karışan devlet görevlilerinin finans sistemi içerisinde görev almamalarının sağlanması''nda karşılıklı anlaşmalara vardılar.
 
Yapılan açıklamada, ''Yolsuzluk sonucu elde edildiği belirlenen paranın geri yollanması hususunun kolaylaştırılması üzerinde de çalışmalarımız sürecek... Uluslararası ve yerel olmak üzere finans piyasalarındaki herkesle yolsuzluk yapanlara sığınabilecekleri bir liman bırakmamak üzere birlikte çalışmaya hazırız.'' deniyor.
 
APEC üyeleri Avrupalı liderler tarafından alınan Euro zonunu korumak ve istikrarını sürdürmek için gerekli adımları atma kararını desteklediklerini açıkladılar.
 
''Eksiklerinden dolayı ekonomik zorluklar içerisinde olan devletlere yapılacak yardımlar yoluyla dengesizliğin giderilmesi hususunda kararlıyız... Para birimlerimizin piyasaya olan entegrasyonunu hızlandırabilmek, dayanıklılıklarını artırmak ve olası bir devalüasyon esnasında asgari hasarla kurtulmalarını sağlayabilmek hususunda da tam kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vergilendirmeyle alakalı olarak toplumların yaşlanmasına bağlı olarak artan giderlerinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi.
 
Gıda güvenliğinin sağlanması konusunda ise ithalatta yasakların ve bazı diğer kısıtlamaların ilk sırada temel besin maddelerini ithal eden ülkeleri kötü etkileyerek fiyatların dalgalanma derecesini (volantilite) artırabileceği vurgulandı.
 
Açıklamada ''yerel ekonomik himayeciliğiyle tam mücadele''nin altı bir kez daha çiziliyor. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-09-2012 10:48 - 1370 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım