Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arabistan'ın ateşkes oyunu
Selefi vahhabi El-Kaide ve IŞİD teröristleri, Yemen'de Şii ve Zeydi Müslümanlarla Arabistan'daki Şii Müslümanları katliamdan geçireceklerini ilan etmiş bulunuyorlar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-07-2015 08:53 - 649 Okunma
Suudi krallık rejiminin öncülüğünde sözde Arap koalisyonu, Amerika, bazı AB üyesi ülkeleri ve Türkiye'nin desteğinde katliam ve cinayetlerini sürdürmektedir. Suudi krallık rejimi bir kez daha dünya kamuoyunu oyalayıp aldatmak amacıyla, Yemen'e karşı saldırılarını durdurduğunu ve sözde ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Arabistan'a hüküm süren kabileci bir rejim olan Suudi krallık rejiminin insanlık ve İslam dışı saldırıları ve Yemen Müslüman halkını katliam girişimleri, açıklanan ateşkese rağmen aralıksız devam ediyor.
 
Fransa'nın deniz kıyılarında yüzlerce saray kapıkulları ve şahzadeyle birlikte eğlenen kral Selman, insani amaçlarla 5 günlük ateşkes ilan etti. Verilen ateşkes kararı görünüşte başlamıştır, fakat Yemen halkına karşı vahşi saldırıları devam etmektedir. Buna ilaveten Irkçı İsrail rejiminin Gazze halkına uyguladığı abluka, daha yoğun ve vahşi bir şekilde, Suudi krallık rejimi ve destekçileri tarafından Yemen halkına uygulamaktadır. Bu yüzden Yemen halkına insani yardımlar, ilaçlar, sağlık ve hijyen maddeleri ulaştırılamıyor.
 
Dikta ve halk düşmanı Suudi krallık rejiminin hava saldırıları sonucu Mart ayından itibaren Yemen'de binlerce sivil, kadın ve çocuk katledilip yaralanmıştır. Bu kanlı ve yıkıcı vahşi saldırılar sonucu, binlerce ev, okul ve sağlık merkezi, hastane ve gıda depolarıyla su şebekeleri imha edilip enkaza çevrilmiştir. Suudi dikta ve kabileci rejimi, ateşkes ilan ettiği günlerde, hava saldırılarını daha yoğun sürdürüp, katliam ve yıkım yapmaktadır. Son 4 ayda Suudi krallık ve gerici Arap rejimleri koalisyonu, defalarca ateşkes ilan edip, saldırılarını sürdürmüşlerdir.
 
Suudi krallık rejiminin sözde ateşkes ilanından amacı, Yemen'deki işbirlikçi paralı mili güçlerle El-Kaide teröristlerine silah ve lojistik desteği sağlamak ve saldırgan askerlerini dinlendirmektir. Yemen halkıysa, Husi ve Ensarullah öncülüğünde direnip, saldırgan ve hunhar Suudi Arabistan Vahhabi rejiminin askerlerine ağır darbeler indirip, Suudi askerlerin moral gücünü çökertmiş bulunuyorlar. Husilerin kendini savunma hakkını kullanıp misillemede, Suudi askeri merkezlerini imha etmiş ve çok sayıda askeri öldürüp, esir almıştır. Bu nedenle Suudi hanedan rejimi, Yemen halk direnişini durdurmak, yayılmacı politikalarını gerçekleştirmek için oyalayıcı ve aldatıcı girişimleri doğrultusunda ateşkes ilan etmektedir.
 
Saldırgan ve işgalci Suudi krallık rejimi ayrıca Tekfirci El-Kaide ve IŞİD terör örgütlerini de Yemen'de örgütleyip silahlandırmaya çalışmakta, Yemen'de fitne ateşini yaymaya çalışmaktadır. Selefi vahhabi El-Kaide ve IŞİD teröristleri, Yemen'de Şii ve Zeydi Müslümanlarla Arabistan'daki Şii Müslümanları katliamdan geçireceklerini ilan etmiş bulunuyorlar. Yemen halkı ve direniş örgütleri özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini sürdürecekleri, Suudi krallık rejiminin saldırılarını defedeceklerini ilan etmiş bulunuyorlar. Yemen'de barış ve güvenliğin sağlanması için mutlaka Suudi hanedan rejiminin askeri saldırıları tamamen durdurulmalı, yemen halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi desteklenmeli, bu ülkede milli birlik hükümeti kurulmalı, El-Kaide ve IŞİD terör örgütleri temizlenmeli, ve Yemen halkına insani yardımlar ile yıkımları onarım desteği verilmelidir. BM de Yemen'de insani faciaya sebep olan Suudi krallık rejiminin saldırılarını durdurmalı, Yemen'i savaş ateşinden korumalıdır.
 
Fakat BM, Amerika ve Batılı müttefiklerinin baskısı sonucu, görevlerini yerine getiremiyor ve Suudi krallık rejiminin savaş ve insanlık suçlarına seyirci kalıyor. Nitekim Suudi dikta ve halk düşmanı krallık rejimi defalarca ilan ettiği ateşkesi sürekli ihlal etmiştir. Suudi krallık rejiminin Yemen'e karşı ateşkes ilan etmesinden amacı, dünya kamuoyunu aldatarak, Fars körfezi işbirliği konseyinin fitneci ve müdahaleci planıyla BMGK'nin hukuk dış ve aldatıcı 2216 sayılı kararını uygulatmak, Yemen'in iç işlerine açıkça müdahale etme şartlarını sağlamaktır. Fars körfezi işbirliği konseyinin fitneci planı temelinde BMGK 2216 sayılı kararı düzenlendi. Buna göre, Yemen'in eski kiralık, kaçak ve cinayetkar cumhurbaşkanı Mensur Hadi gibi işbirlikçilerinin yeniden iktidar olmasını sağlamak, yemen halk devrimini bastırmak amacıyla Ensarullah ve Husilerin silahsızlandırılmasını sağlamak, halk desteğindeki Husilerin iktidarına son vermek, Yemen toprak bütünlüğünü bozup parçalamaktır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-07-2015 08:53 - 649 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım