Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arabistan Yemen’de Sivilleri Katlediyor: 46 Ölü
Yemen el'Mesire televizyon kanalı, Suudilerin saldırıları ve muhasarası sonucu, hastaların ve yaralıların durumunun her geçen gün daha da vahim bir hal aldığını bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-04-2015 09:00 - 766 Okunma
Yemen'de Suudilerin muhasarası ve saldırılarda elektrik santralları zarar gördüğü için elektrik verilememesi ve hastanelerde teçhizatların yeterince çalışamaması gibi birçok nedenden dolayı hastalar ve yaralıların durumlarının her geçen gün içler acısı olduğu anlaşılıyor.
 
El'Mesire kanalı verdiği haberde,  Yemen'de hastaneler ve sağlık merkezlerinin, Suudilerin ve Amerika’nın muhasarasından dolayı esef verici olduğunu bildirirken,  Yemen'in en önemli hastanelerinden sayılan es'Sovre hastanesinin muhasaralardan dolayı çok zor durumda olduğu ve hastalara gerekli hizmeti veremediği bildiriliyor.
 
Es'Sovre hastanesi başhekimi yardımcısı Dr. Abdullatif Ebutalib,  el'Mesire televizyon kanalı muhabirine verdiği demeçte,  hastanenin bu zamana kadar Suudi saldırılarından dolayı yaralananlardan 862 kişiyi  kabul ettiğini ve onların tedavisini yaptığını bildirdi.
 
Suudi rejiminin saldırıları devam ederken Yemen’in kuzeyinde yer alan el'Cuf eyaletinde  kadınlar dün düzenledikleri gösteride saldırıları kınadılar ve Suudilere karşı ülkelerini son nefeslerine kadar savunmada kararlı olduklarını bildirdiler.
 
Bu arada Yemen’in başkenti Sana'ya dün düzenlenen Suudi saldırılarında fosfor ihtiva eden bombaların kullanıldığı ve 46 kişinin yaşamını yitirdiği ve 341 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
 
Bilindiği gibi fosfor içerikli bombaların kullanılması uluslararası kanunlarca yasak olmasına rağmen Suudi rejimi savaş uçakları bu silahları kullanmaya devam ediyor. Dünkü fosfor içerikli bombalı saldırılarda çok sayıda insanın solunum sorunu yaşadığı da açıklandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-04-2015 09:00 - 766 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım