Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arabistan’ın Yemen Karnesi: 1500 Ölü ve Yerinden Edilmiş Bir Milyon İnsan
BM insan hakları komiserliğinin yaptığı açıklama büyük bir insani dram tablosunu ortaya koydu: Arabistan’ın başını çektiği sözde koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik saldırıları sonucu şu ana kadar yaklaşık bir milyon insan yerinden edilmiş, bin 500’den fazla insan ölmüş ve hastanelerde perişan halde yatmakta olan bir sürü insan bulunmaktadır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2015 16:47 - 530 Okunma
BM insan hakları komiserliği sözcüsü dün çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sadece 17 Haziran 3 Temmuz arasında Yemen’e yapılan hava saldırılarında 92 kişi hayatını kaybetmiş, 179 kişi de yaralanmış; böylece Arabistan ve müttefiklerinin bu ülkeye başlattıkları saldırı sonucu bugüne kadar bin 500 kişi yaşamını yitirmiş. Ayrıca devrik lider Hadi Mansur taraftarları da onlarca sivil vatandaşı kaçırmış ve edinilen bilgiye göre en az 6 kişi Mansur taraftarlarınca yargısız şekilde infaz edilmiştir. Saldırılarda birçok hastane, okul, mahkeme ve çeşitli kamu binaları yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. BM’in göçmen işlerini takip eden binası da iki kez Arabistan hava kuvvetleri tarafından hedef alınmıştır. Ayrıca Zeydilere ait 5 mescide yönelik saldırı da ülke içinde tezgâhlanan mezhep fitnesi konusunda çok ciddi kaygıları gündeme getirmiştir.
 
Yemen’den yayın yapan El-Meysere televizyon kanalı tarafından verilen habere göre Arabistan’ın bu ülkeye yönelik yüz günlük saldırıları sonucu Yemen hastanelerinde de çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkmış ve her geçen gün bu tablo daha da kötüye gitmektedir. Yeterli tıbbi malzeme ve ekipman bulunmaması sonucu bazı sağlık merkezlerinin kapatılması dahi gündemde…
 
El-Meysere muhabirinin hastanelerden birinde yatmakta olan bir hastaya uzattığı mikrofona yansıyan şu cümleler bile durumun vahimliğini özetlemeye yetiyor: İnsan hakları örgütü ölmüş mü? Onlar bizi ölüme terk etmiş. Çünkü canımızın onlar için hiçbir değeri yok!
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2015 16:47 - 530 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım