Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arap Birliği: Suriye, İran’dan Uzaklaşmalı
Arap Birliği Genel Sekreteri, Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesi için henüz şartların sağlanmadığını ve Şam'ın Tahran'dan uzak durması gerektiğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2019 10:42 - 609 Okunma
Suriye Dışişleri Bakanı ve Suriye'nin Birleşmiş Milletler'deki heyeti ile son zamanlarda sıcak bir sohbet gerçekleştiren Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayd, Arap medyasının ve kamuoyunun dikkatini çekmişti. Ahmed Ebu Gayd, Suriye'nin bu birliğe geri dönmesi için ön koşulun olduğunu ifade etti.
 
Ahmed Ebu Gayd, el-Şerg'ul Vesat adlı Suudi gazetesine verdiği demeçte şöyle dedi: "Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşü, Irak ve Lübnan gibi bazı ülkeler tarafından üç yıl önce gündeme getirildi." Ahmed Ebu Gayd'a göre, Arap Birliği'nin bu talebe cevabı "koşullar henüz sağlanmadı" oldu.
 
Suriye’nin Arap Birliği’ne Dönüşü İçin Ön Koşul: İran’dan Ayrılma
 
Ahmed Ebu Gayd, Suriye iç ilişkilerine karışmaya devam ederek, Suriye'nin Arap Birliği'ne dönebilmesi için ön şart sunarak şöyle dedi: "Yeni bir Suriye ortaya çıkacak. Arap Birliği'ndeki yerine geri döneceğini düşünüyorum. Ancak çok önemli bir nokta var; yeni Suriye'nin hiçbir zaman İran'a doğru yol almaması gerekiyor. Bu, Arap Birliği'nin Suriye'nin geri dönmesine izin vermesinin temel şartıdır."
 
İran Aramco'ya Saldırmadı
 
Arap Birliği Genel Sekreteri, Yemenlilerin Suudi petrol tesislerine saldırısı konusunda yöneltilen soruya ise şöyle cevap verdi: "İran'ın bu füzeleri ve İHA'ları ateşlediğini ya da gönderdiğini söylemiyorum. Tahkikat raporunun sonucunu bekliyorum."
 
Ahmed Ebu Gayd, Aramco saldırısında kullanılan silahların İran'da yapıldığına inanmak için nedenlerin olduğunu iddia etmeye devam etti.
 
İran silahlarının Yemen'e gönderildiği iddiası bazı Arap ülkeleri ve özellikle de Suudi Arabistan tarafından gündeme getiriliyor. Lakin Yemen, savaşın başından beri Suudi ittifakı tarafından denizden, havadan ve karadan ağır bir şekilde kuşatılmış durumda ve hiçbir şekilde giriş çıkışa izin verilmemektedir.
 
Ebu Gayd, İran'ı İsrail İle Savaşın Sorumlusu Olarak Görüyor
 
Arap Birliği Genel Sekreteri, İran’ı diğer ülkelere ihracat yapmakla suçlamaya devam ederek şöyle konuştu: "Hizbullah’ın 2006 yılda Siyonist rejimle savaşması (33 günlük savaş) ve Hamas’ın 2008 ve 2009 yıllarında rejimle savaşmaya iten İran’dı ve bu nedenle Tahran bu savaşlardan sorumludur."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2019 10:42 - 609 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım