Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arap Birliği ABD'ye heyet gönderiyor
Heyet ABD'den neler talep edecek?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-04-2013 09:11 - 900 Okunma

Arap Birliği'ne bağlı Arap Barış Planı'nı Aktifleştirme Komisyonu dün (8 Nisan) Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen toplantıda Ortadoğu bölgesinin barış sürecini ele almak için ABD'ye bir heyet gönderme kararı aldı.

İki saat süren basına kapalı toplantıya Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim bin Cabir Al Sani, Filistin Ulusal Yetki Organı Başkanı Mahmud Abbas, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ve komisyona üye ülkelerinin dışişlerinden sorumlu yetkilileri başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Kuveyt'ten temsilciler katıldı.

Arabi toplantının ardından basına verdiği demeçte, ABD'ye gönderilecek heyetin Hamad ve Arabi başta olmak üzere Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Fars ve Filistin'in dışişleri bakanları veya dışişlerinden sorumlu yetkililerden oluştuğunu söyledi.

Heyetin 29 Nisan'da Washinton'a gidip ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesini beklediklerini kaydeden Arabi ziyarette Ortadoğu bölgesinin barışı ile özellikle Filistin-İsrail barış sürecinin ele alınacağını ve Arap ülkelerinin taleplerinin ABD'ye iletileceğini ifade etti.

Toplantıya katılan liderler Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeleri değerlendirmenin yanı sıra geçen ay Doha'da yapılan Arap Birliği Zirvesi'nde alınan kararların uygulanma durumlarını ele aldılar. İsrail'in Ortadoğu barış sürecindeki tutumuyla ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Abbas Filistin'deki son gelişmeleri anlatırken özellikle ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Gazze'de gerçekleşen görüşmenin detaylarını sundu. Toplantıda ayrıca bir heyetin oluşturulup ABD'ye gönderilmesine ilişkin tutumlar açıklanarak eşgüdümde bulunuldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-04-2013 09:11 - 900 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım