Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arap dünyasının haline gülsem mi ağlasam mı biliyorum?
Mısırlı yazar Fehmi Huveydi "İsrailliler bir yandan Avrupa'nın kendilerine yönelik arttırdığı ekonomik ve akademik yaptırımlarından endişe duyarken diğer yandan Benyamin Netanyahu, Suudiler başta olmak üzere Arap müttefikleriyle sıkı bir işbirliği içerisine girmiş" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-06-2015 09:57 - 743 Okunma
Mısırlı yazar Fehmi Huveydi sözlerine şöyle devam etti:
 
"İçinde bulunduğumuz yüzyıl endişe verici bir havaya büründü. Bir zamanlar Filisitin'i asıl mesele kabul eden ve İsrail'i düşman olarak vasıflandıran bir Arap dünyasında vardı. Ama şimdi Suudi Arabistan hükümeti danışmanlarından Enver Macid Eşki ve Netahyahu'nun en yakın adamlarından İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Dore Gold bir araya geliyor, tokalaşıyor ve gazetecilere poz veriyor. Arap dünyasının haline gülsem mi ağlasam mı biliyorum?
 
Bir İngiliz ekonomi gazetesi, Netahyahu'nun ümit ve beklentilerinden yola çıkarak iki eski düşmanın (İsrail ve Arabistan) bugün aynı çizgide yürüyen ama ittifakları aleni şekilde dile getirilmeyen iki yeni dosta dönüştüğünü bile yazmış.
 
Bugün düşmanımız kim? Mısır gazetelerine bakıyorsunuz bir gün Müslüman Kardeşler (İhvan), bir gün Hamas düşmanımız olarak tanıtılıyor. Basra Körfezi devletlerinde özellikle de Suudi Arabistan'daki düşman, Yemen kaosundan zaferle çıkan ve 5+1 ülkeleri ile sürdürülen müzakere toplantılarında kazanan taraf olan İran. Kısacası İsrail artık Suudiler için ilk sırada yer alan düşman değil. İsrail'in yerine İran düşman olarak kabul edildi. Hatta Arabistan için İsrail'in Filistinlileri tek hamlede yutması bile İran tehlikesinden sonra geliyor artık.
 
Aslında en büyük tehlike İsrail'in Arap ülkelerini İran aleyhine karşı harekete geçirecek bir senaryo çizmesi değil, Şia-Sünni adı altında büyük bir faciaya kapı aralamak istemesidir. Böylesi bir savaşın had ve sınırı olmaz her iki tarafta nihai yok oluşa sürüklenir."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-06-2015 09:57 - 743 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım