Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Aşağı Aktaş Köylüleri İki İlke İmza Attılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 17:34 - 3685 Okunma

Iğdır İlinin Tuzluca İlçesine bağlı Aşağı Aktaş Köyü bölgeye örnek ve model teşkil edecek On dört masum camii ve sosyal tesisini hizmete açarak köylülere büyük heyecanı yaşattı. Yapmış olduğu faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Aşağı Aktaş Köyü Derneği bu faaliyetiyle de büyük takdir topladı.

Köye ilk gelen vali ünvanını alan Iğdır valisi projeyi büyük takdirle karşıladı.

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'ne bağlı 23 hane ve 70 nüfuslu Aşağı Aktaş Köyü'ne ilk kez bir vali gitti. Köylülerin yaptırdığı caminin açılışını yapan Vali Ahmet Pek, "İnsanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması için sağlık, eğitim ve cami gibi unsurlara ihtiyacı vardır" dedi. 

Tuzluca'ya bağlı Aşağı Aktaş Köyü'nde köylülerin yaptırdığı caminin açılışını, son kararnameyle Iğdır'a atanan Vali Ahmet Pek yaptı. Toplam 324 metrekare alana yapılan cami ile çok amaçlı salon, muhtarlık, kütüphane ve morgun açılışı öncesinde kurban kesildi.  Dünya Caferi Alimler Birliği Genel Sekreteri Musa Ayaztekin’in Kur’anı Kerim tilavetinin ardından Törende konuşan Vali Pek, "İnsanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması için sağlık, eğitim ve cami gibi unsurlara ihtiyacı var. Aşağı Aktaş Köyü'nde hayırseverlik ve yardımlaşma adına bu güzel mekânın yapılmasına öncülük edenlere çok teşekkür ediyorum. Sağlık için hastane, eğitim için okul, ibadet için cami gereklidir. Bu camide ibadet edilerek dayanışma sağlanacaktır. Caminin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Aşağı Aktaş Köyü Derneği Başkanı Nurali Akpolat’ta yaptığı konuşmasında Aşağı Aktaş köyünü ziyaret eden ilk valimiz olan Ahmet Pek’e ve Camii inşaatının tamamını karşılayan dernek yönetimine, üyelerine ve bağışlarıyla katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Akpolat:  142 m2 olan caminin 182 m2 sosyal tesisi bulunduğunu söyledi.  Ayrıca, Muhtarlık, kütüphane, iki toplantı salonu, mutfak ve morgdan oluşan tesisin, kendi alanında birçok bölgeye örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi.   

Aşağı Aktaş Köyü Derneği Onursal Başkanı Ali Adar ise köy tarihinde ilk kez bir valiyi ağırlanmanın heyecanının yaşadıklarını belirtti. Cami ve diğer tesisler için yaklaşık 200 bin lira harcadıklarını kaydeden Ali Adar, "Dernek olarak Köye Dönüş Projesi başlattık. Hedefimiz, köyümüzü modern bir yaşam alanı yapıp, batıdaki köylülerimizin dönmelerini sağlamak” diyen adar:  “Söz verdiğimiz gibi bu cami ve sosyal tesisi bir yıl içinde bitirdik. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan sayın valimize ve siz değerli katılımcılara teşekkürü bir borç biliyoruz.

Devletimizin gücünü yanımızda hissetmek bizleri daha çok çalışmaya itecektir. Yollarımızın ve gölümüzün yapımında verdiği destekler nedeniyle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş’a, il meclis üyelerimiz Cengiz Savaş’a ve İsa Kızıltaş’a teşekkürü bir borç biliriz. Ben buradan, her yıl yapılacak olan 14 Masum Paneli, göl kenarında tarım ve tarıma dayalı sanayi paneli ve yılın bürokratı ödül töreni gibi programları icra edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Bu tesis sadece köylülerimize değil, yolda kalmışlara, köyümüzü gezmeye gelenlere, bu bölgede çalışan bürokratlara ve işçilere aittir. Kısaca bu bölgenin insanına aittir. Allah’tan hayırlara vesile kılmasını diler, hepinize teşekkür ederim.” dedi.   

Tuzluca Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tevfik Bey şiir okuyarak duygulu anlar yaşattı. Daha sonra İl Müftü Vekili dualarla kurdeleyi kestirdi.

Programa çok sayıda bürokrat ve kurum müdürleri, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Genel sekreteri Ferhat Akkuş,  Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Taner Tazegün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir Acar katıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 17:34 - 3685 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım