Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
AVF Başkanı Bermek saldırıyı kınadı
Bu saldırı farkıl boyutlar içeriyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-05-2013 12:17 - 962 Okunma

Antakya Ehli Beyt Vakfı (EHDAV) başkanı Ali Yeral'ın evine yapılan menfur saldırıya yönelik tepkiler artıyor. Alevi Vakıfları Başkanı Av. Doğan Bermek bu konuda kamuoyu açıklamasında bulundu.

İşte o açıklama:

Kamuoyumuza,

Geçtiğimiz hafta  Türkiye’den dönerken Halep yolunda  kaçırılan ve akibetleri hala belli olmayan Süryani ve  Ortodoks iki inanç önderi ile ilgili üzücü olayların ardından, 30 Nisan akşamı da HATAY'da  bir başka inanç önderi, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı başkanı Sn. ALİ YERAL'ın evine, hem de ev halkı evin bir başka odasında iken  saldırılmış, çalışma odasına girilmiş, oda dağıtılmış ve “Seni yakacağız”  diye  tehdit mesajı bırakılmıştır.

İnsan öldüren,  insan kaçıran, evlere saldıran  yasa ve ahlak dışı güçlere kimin cesaret vermekte olduğunu hala merak eden kimse kaldı mı acaba ülkemizde?

Suriye'de bir Sünni - İslam devlet yaratmak isteyenlere sorgusuz sualsiz, silah dahil her türlü yardımın yapıldığı iddialarına cevap bile veremeyen, "Alevileri katl'edeceğiz" diye sloganlar  açıklayan yasa dışı güçlere büyük bir sempati ve  hoşgörü gösteren, hatta destek ve cesaret veren bir yönetimin yol açtığı bu olumsuz ve insanlık dışı gelişmeler, sorunun sadece Sn. Ali Yeral'a bir saldırı olmaktan çok daha farklı boyutları olduğunu düşündürmekte ve göstermektedir.

Suriye'de kaçırılan  inanç önderleri, Türkiye'de saldırılan inanç önderleri  ülkemizde ve bölgemizde akıl dışı olayların gelişmekte olduğunu gösteriyor.

Barış ve kardeşlik mesajları verenlerin bu olayları gereken ciddiyetle ele almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kişisel hak ve  özgürlükleri Türkiye Cumhuriyeti hükümeti  ve makamlarının güvencesinde olan Sn. ALİ YERAL'a yönelik bu aşağılık saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz.  Alevi evlerine yapılan bazı işaretlemelerden sonra  idari makamların  "Olayı çocuklar yapmıştır." gibi açıklamalarına artık bu toplumun tahammülü kalmadığını da hatırlatarak,  güvenlik güçleri, idari makamlar ve yargı yetkililerini görevlerini hızla ve etkin biçimde yapmaya davet ediyoruz.
Kamuoyumuza saygı ile duyururuz.

 ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-05-2013 12:17 - 962 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım