Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
AVF'den Lazkiye’de Alevi katliamına sert tepki
Hükümet ve Diyanet neden ses çıkarmı yor?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-08-2013 13:39 - 2767 Okunma

 Suriye üzerinden Alevilere yönelik baskı ve tahrikler bitmek bilmiyor. Son olarak Suriye'nin Lazkiye' bölgesinde Alevilere yönelik Nusra örgütünün katliamları ve bir Alevi inanç önderini kaçırarak işkence görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerine servis edilmesi büyük tepki topluyor. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgünüdüz'ün ardından olaylara bir tepki de Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Av. Doğan Bermek'ten geldi. Bermek şunları söylüyor:

Türkiye Silivri ya da Ergenekon davası sonuçları ile meşgul  iken, Suriye’li Kürt hareketi  PYD’nin lideri Müslim Salih’in iki gün önce  ve dün sabah verdiği  haberler doğru çıktı.  Önce  Kürtlere yönelik ROJAVA katliamı yapıldı. Bu arada Müslim Salih,  AL- NUSRA  adlı Suriye’li  El- Kaide  örgütüne Türkiye’nin Karkamış sınır kapısından birkaç kamyon silah ve mühimmat gönderildiğini  açıklamış idi. Ardından bu  grupların megafonlar ile camilerden Aleviler ve Kürtler üzerine saldırılar düzenliyor bilgisini vermiş idi. Olayların gelişimi tam da  ÇORUM, MARAŞ olayları, Madımak olayını hatırlatan bir manzara çiziyor.

5 Ağustos sabahı ise  AL-NUSRA çeteleri   Suriye’nin  Hatay sınırımıza 80 km. mesafedeki Lazkiye kenti  civarındaki ,  Al-Nabhan,  Barouda,  Al-Hanbushyeh, Astrabeh  ve  Al-Nabateh  adlı Alevi köylerine saldırdılar ve 300 kişiyi katledip, 1000 den fazla kişiyi yaraladılar.

Elimize gelen  ve daha doğruluğu tam teyit edilmemiş  bilgilere gore,  sabah saatlerinde kıyıya botlarla yanaşan Al-Nusra militanları karaya çıkıp tam anlamı ile vahşi ve insanlık dışı bir  katliam gerçekleştirmişler,  akşam saatlerine doğru  da Suriye ordusu bölgede hakimiyeti tekrar ele geçirmiş.Basından öğrendiğimize  gore,  saldırganlar kaçarken de bir çok Alevi inanç önderini  rehin alarak gitmişler, kaçırılanların  sonunun da karanlık olacağını düşünmek için çok sebebimiz var.

Aleviler,  bu olayları bir çatışma ortamına taşımak isteyenlerin istedikleri çatışmaya taraf olmayacaklar.  İçleri yanacak, kahrolacaklar, üzülecekler, kızacaklar  ama yine de yukarıdaki  resimde görüldüğü gibi çocukları, kadınları, savunmasız insanları katletmeyecekler.  Böyler  insanlık dışı şeyler  Alevilerin aklından geçmedi, geçmeyecek. Böyle bir çatışmayı bizim yaşadığımız topraklara taşımak isteyenler, ülkemizdeki destekçileri  kim olursa olsun, bu amaçlarına ulaşamayacaklar.

Ama gerek orada , gerek ülkemizde bu işlere karışanların Avrupa Ceza mahkemelerine, Savaş Suçları mahkemelerine çıkması için yapılacak ne varsa yapmaya gayret edeceğiz. 
Suriye’de  çetin, acımasız, korkunç, ahlaksız ve imansız bir iç savaş sürmekte. Adına savaş dahi denemeyecek kadar rezil ve adice sürdürülen bu vahşete,  şu yada bu yandan taraf olmak kadar  yanlış ve akıl dışı bir şey düşünemiyoruz.  Ortam böyle iken, tüm dünya Suriye’de olan bitenden büyük ölçüde rahatsız ve kararsız iken, Kürt hareketi Karkamış sınır kapısından AL-NUSRA’ya silah ve mühimmat gönderildiğini  iddia ediyor, devlet yetkilileri ve hükümetten  hiç bir açıklama gelmiyor, halk deyimi ile bir tıs  dahi yok.  Daha da ötesi  tam da Kürt PYD liderinin açıklamasının iki gün ardından  Lazkiye’de bu katliam sahneye konuyor.

Türkiye’deki  hükümet üyeleri, siyasetçiler, güvenlik ve kamu görevlilerinden bu işlere bulaşanlar var ise, bugün olmazsa  üç sene, beş sene, yedi sene  sonra,  ama  mutlaka  ve mutlaka gerek Türkiye yargısı önünde, gerekse Uluslararası  Savaş Suçları ve Avrupa Ceza Mahkemelerinde yargılanacaklar.  Devlette hiç bir şey kaybolmaz, hiç bir şey sır olarak kalmaz, günü gelince meydana çıkar, o zaman bu işlere karışmış olanlar çok şaşıracaklar. Reyhanlı’da seksenüç  MOBESE’yi bozanlar,  uyduların  ve ABD  AWACS  uçaklarının her bir kaç saniyede bir aldığı görüntüleri  yok edemeyecekler.  O insanlıktan nasip almamış Al-Nusra  militanlarını Lazkiye kıyılarına taşıyan botların nerelerden yola çıktıkları, kullandıkları silahların ve mühimmatın nerelerde depolanmış olduğu  bu görüntülere girmiştir, bugün olmazsa yarın o görüntüler bir şekilde meydana çıkacaktır.

Diyanet yetkilileri Kadir gecesi sabahı öldürenlerin ve o vahşilere  destek olanların İslam dini ile alakaları hakkında bize bir şeyler söyleyebilecek mi?  Biz  İslam dininde,  hele hele kutsal aylarda, böyle  davranışlara cevaz olmadığını biliyoruz, öyle inanıyoruz, hangi inanç, hangi yorum bu işleri hoş görür? Hala bu adamlarla inanç ortağı olma iddiasında bulunanlar neyin peşindeler?  İnsanlık 1400 yıl once bir KERBELA vakası gördü,  acısı hala unutulmadı.  Yeni  KERBELA’ların sorumlusu olmak,  yeniden YEZİT olmak, birilerinin vicdanlarına hiç mi ağır gelmiyor?  Bütün bu yaşananlardan biraz da olsa ders alıp, azcık daha insan olmaya çalışmak çok mu zor bir şey?

Suriye’de katliamlarda canlarını kaybeden masumlara Allah’tan rahmet diliyorum. Katliamları yapanlara, o katillere yardım edenlere lanet olsun. O bölgedeki masum halkın Allah yardımcısı olsun.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-08-2013 13:39 - 2767 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
09-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım