Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Avrupa ABD'ye sert çıktı
Gazetecilere baskı kabul edilemez
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2014 09:36 - 953 Okunma

Avrupa Konseyi, Ferguson'da polisin barışçıl gösterileri şiddet kullanarak bastırmasını ve gazetecilere yönelik baskıyı sert bir dille eleştirdi.

 Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Yagland, ABD polisinin Ferguson kentinde protestoculara ve gazetecilere yönelik uyguladığı şiddeti sert bir dille eleştirdi. Yagland perşembe günü yaptığı açıklamada, barışçıl protestocuların ve 'sadece işlerini yapan' gazetecilerin tutuklanmasının, başta insan hakları olmak üzere, toplanma hakkı ve düşünce özgürlüğünü ihlal ettiğini ifade etti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, Ferguson'daki yetkilileri ve protestocuları geri çekilmeye ve sorumluluk bilinciyle hareket etme çağrısı yaptı. Yagland, ABD yönetiminin de bu kadar barışçıl protestocuyu sokaklara döken sosyo-ekonomik olaylarla daha ciddi şekilde ilgilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Siyahî genç Michael Brown'un polis kurşunuyla öldürülmesi, ülkede yeniden ırkçılık tartışmalarını beraberinde getirdi.

Adil bir soruşturma sözü verdi

ABD Adalet Bakanı Eric Holder, çarşamba günü Ferguson'da Michael Brown'un ailesiyle görüşerek, aileye adil bir soruşturma yürütüleceğinin sözünü verdi.

Holder, Ferguson yakınlarında ikinci bir siyahî gencin daha öldürüldüğü St. Louis'de ise soruşturma kapsamında en deneyimli savcıların görevlendirildiğini kaydetti. Holder, birçok kent sakinin polislerin katil zanlısı polisi koruma altına aldığı iddialarına karşılık, 'Bizim soruşturmamız çok daha farklı' dedi.

Çarşamba günü, kapalı kapılar ardında bağımsız üyelerden kurulu bir jüri toplandı. Yeminli jürinin, katil zanlısı polis Darren Wilson adına suç duyurusu yapıp yapılmayacağına karar vermesi gerekiyor. Jürinin kararını açıklamasının ekim ayı ortalarına kadar sürebileceği belirtiliyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2014 09:36 - 953 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım