Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Avrupa Birliği, ABD Başkanı Trump’a Rest Çekti!
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, ABD’nin ithal otomobillere ek gümrük vergisi uygulaması halinde AB’nin buna hızlı bir şekilde gereken tepkiyi vereceğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2019 10:04 - 557 Okunma
Avrupa Birliği (AB) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında uzunca bir süredir devam eden ticari gerilim, son olarak ABD Ticaret Bakanlığı’nın, otomobil ithalatının ABD’nin ulusal güvenliği açısından tehlike oluşturup oluşturmadığını bir raporla ABD Başkanı Donald Trump’a sunması üzerine doruğa çıktı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, “ABD Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan rapor, Avrupa otomobil ihracatına zarar veren eylemlere dönüşürse buna AB Komisyonu hızlı bir şekilde gereken tepkiyi verecektir” uyarısında bulundu.
 
AB ve ABD arasında temmuz ayında ortak tutum belirlendiğini hatırlatan Schinas, “ABD sözünü tuttuğu sürece AB de yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecek” ifadesini kullandı.
 
Schinas, AB Komisyonu’nun ocak ayında ABD ile sanayi ürünlerinde gümrük vergilerini kaldırmak üzere ticaret müzakereleri yapmak için üye ülkelerden yetki talep ettiğini ve bu konuda sürecin ilerlediğini de sözlerine ekledi.
 
ABD Ticaret Bakanlığı, otomobil ithalatının ABD’nin ulusal güvenliği açısından tehlike oluşturup oluşturmadığını bir raporla ABD Başkanı Donald Trump’a sundu.
 
Transatlantik ilişkilerde gerginlikleri yükselten olaylardan biri ABD’nin geçen yıl ulusal güvenlik gerekçesiyle ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergileri uygulaması kararı olmuştu. ABD’nin AB’yi de bu ilave gümrük vergilerine dahil etmesi, taraflar arasında ticaret savaşının patlak vermesine neden olmuştu.
 
Öte yandan, Trump ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker arasında ticari gerginliği azaltmak için temmuz ayında gerçekleştirilen görüşmeden, otomotiv sektörü dışındaki sanayi ürünlerine ilişkin gümrük vergilerini ve tarife dışı kısıtlamaları sıfıra indirmeye yönelik birlikte çalışma kararı çıkmıştı.
 
Liderler, ticari uzlaşmazlıkların müzakere edilerek çözülmesi konusunda anlaşma sağlamış, karşılıklı ticareti kolaylaştırmak üzere diyalog yürütülmesinde de mutabık kalmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2019 10:04 - 557 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım