Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Avrupa'da terör alarmı
Özellikle Paris'te 17 kişinin öldürüldüğü saldırıların ardından birçok Avrupa ülkesinde 'terör alarmı' verildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2015 09:56 - 857 Okunma

Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Fransa'nın başkentiParis'te iki saldırgan Charlie Hebdo dergisini basmış, burada 12 kişiyi öldürmüştü. 3 gün boyunca polisle saldırgan arasında yaşanan kovalamaca sonucu 3 saldırgan öldürülmüş, ancak operasyon boyuncca 17 vatandaşın öldürülmesi ülkede sarsıntıya yol açmıştı. 

Paris'teki saldırının ardından birçok Avrupa ülkesinde terör alarmı verildi .Özellikle ülkeye giriş çıkış yapmış Müslümanlar takibe alındı. Avrupa, Paris'teki saldırının diğer ülkelere sıçrama korkusuyla karşı karşıya. Özellikle IŞİD'in büyük kayıplar verdiği şu sıralar, koalisyon güçlerine katılan ülkelere yönelik büyük saldırılar gerçekleşebilir.

EN BÜYÜK TEHLİKE: SURİYE'YE GİDİP DÖNENLER

Söz konusu ülkeler için en büyük tehlike ise kadın erkek fark etmeksizin Suriye'deki herhangi bir radikal örgüte katıldıktan sonra ülkesine dönen vatandaşlar. Turistik gezi adı altında giriş çıkış yapan bu kişilerin IŞİD veya diğer gruplardan aldıkları emirler doğrultusunda saldırı gerçekleştirme ihtimali düşük değil. Teröristler özellikle büyük kentlerdeki önemli yerleri hedef alma eğiliminde.

BELÇİKA'DA OPERASYON, TERÖR TEHDİT DÜZEYİ 3'E ÇIKARILDI

Belçika'nın doğusundaki Verviers kentinde başlatılan operasyonda 2 kişi öldürüldü. Savcı, zanlıların kısa süre önce Suriye'den döndüğünü ve saldırı hazırlığında olduklarını açıkladı.

Federal Savcılık Sözcüsü , şüphelilerin 2 haftadır takip edildiğini ve bugünkü baskınlarla hedefi polisler ve karakollar olan muhtemel saldırıların önlendiğini ifade etti.

Belçika'da "terör tehdit" düzeyini, polis merkezleri ve adliyeler için bir basamak yükseltilerek 3'e çıkarıldı. Ülkenin geri kalanı için 2 olan tehdit seviyesi değiştirilmedi. Belçika'da en yüksek tehdit düzeyi 4.

ALMANYA DA ALARM VERDİ

Almanya'da bu sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi. Operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İsmet D. ile örgüt üyesi Emin F. tutuklandı.

İSPANYA BAĞLANTISI

Fransız BFM kanalı, İspanyol ve Fransız polisinin, iki ayrı saldırıda 5 kişiyi öldüren Amedy Coulibaly’nin İspanya’daki faaliyetlerinin yoğun bir şekilde araştırıldığını duyurmuştu.

İspanya İçişleri Bakanı Diaz, radikal, cihat yanlısı grupların internetteki faaliyetlerine karşı yeni önlemler alacaklarını açıkladı.

Diaz, "internet aracılığıyla lojistik ve maddi destek arayan ve terörizmi öven, nefreti artıran girişimlerde bulunan cihat yanlısı terörist gruplara karşı tedbirler alacaklarını" kaydetti.

FRANSA ALARMDA

Saldırıların fitilinin ilk ateşlendiği yer olan Fransa'da ise 17 kişinin ölümünün ardından alarm hat safhada. Metro istasyonları, hükümet binaları, dergi ve gazetelerde yüksek koruma önlemleri alınmış durumda. Ülke çapında ufak tefek saldırı tehlikeleri yaşanması Fransa'nın diken üstünde olduğunun da bir göstergesi.

Paris'te geçen haftaki saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 12 kişi gözaltına alındı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2015 09:56 - 857 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım