Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Avrupa, mültecileri Balkanlar'da sıkıştırdı
Almanya ve Avusturya'ya geçmelerine izin verilmeyen sığınmacıların Macaristan'da sınır kapıları yakınlarındaki bekleyişleri sürüyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2015 09:17 - 725 Okunma
Savaştan kaçarak Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin çilesi sürüyor. Mültecileri almak istemeyen Batı Avrupa ülkeleri ise Balkan ülkelerine yaptıkları baskı sonrası, mültecilerin Doğu Avrupa'da sıkışmasını sağladı.
 
Macaristan'ın Sırbistan sınırını 15 Eylül tarihinde kapatmasının ardından mülteciler otobüslerle Sırbistan'ın güneyindeki Presevo şehrine getirildi. Hırvatistan Hükümeti, Macaristan’ın sınırı kapamasından bu yana en az 9 bin 200 sığınmacının ülkeye giriş yaptığını bildirdi.
Sığınmacıların bazıları Hırvatistan sınır kapısı yanına götürülürken bazı sığınmacılar Slovenya sınırına götürüldü. Macar polisi ise hafta sonu Hırvatistan'dan Macaristan'a 23 bin 591 yasadışı giriş yapıldığını iddia etti.  
 
Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostojiç pazartesi günü mültecilerle ilgili yaptığı açıklamada "Herkese aynı mesajı gönderiyorum. Geldiğiniz yere geri döneceksiniz ” dedi. “Büyük kazalar olmadan ya da polis gücü kullanmaya gerek kalmadan durumu kontrol altında tutmaya çalışacağız” diye konuşan  Ostojic, "Mülteci kriziyle tek başımıza başa çıkmamız imkansız" diyerek Avrupa'yı ise yardıma çağırdı.
 
Hırvatistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 8 bin 500'ü dün olmak üzere ülkeye 55 bine yakın sığınmacının girdiği kaydedildi. Açıklamada, Sırbistan üzerinden ülkeye giren sığınmacıların 3 binden fazlasının, Opatovats'ta Hırvat askerler tarafından inşa edilen çadır kente yerleştirildikleri belirtilirken, buradan gruplar halinde otobüs ve trenlerle Macaristan sınırına taşındıkları bildirildi.
 
Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, Hırvatistan ile Sırbistan sınırında Opatovats köyünde bulunan göçmen kampına salı günü yaptığı ziyaret sırasında konuştu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından sınırına yapılan çit engelinden dolayı sert sözler sarfetti. Milanoviç, Hırvatistan ve Macaristan arasında nehir sınırı yok insanlardan oluşan bir acı nehir var" dedi.
 
BM Mülteci ajansı sözcüsü Babar Baloc kampın sadece 4 bin kişilik bir kontenjanı olduğunu son bir kaç gün içinde gelen 27 bin kişiyi taşıyacak kapasitesi yok" dedi.
Sığınmacılar gittikçe kötüleşen hava şartlarından dolayı hastalık ve salgın korkusuyla bir an önce Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor.
 
Sığınmacılar, Yunanistan üzerinden Makedonya'ya, oradan da Sırbistan'a giriyor. Macaristan'ın sığınmacı akınına karşı Sırbistan sınırını kapatmasının ardından yaklaşık 10 gün önce Hırvatistan'a yönelen sığınmacılar, buradan Slovenya ya da Macaristan'a giriyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2015 09:17 - 725 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım