Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah Hamanei'den hac mesajları
"İslam öğretisine göre müslümanlar arasında cidal, düşmanlık şirk ve küfürdür"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2013 17:51 - 1069 Okunma

Tahran- İran dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Amerika'nın Suriye konusundaki yeni siyasetinin, ciddi bir girişim olduğunu belirterek, bunun, aldatma yerine gerçeklere yönelmesi ve tek başına ve yanlış siyasetten dönülmesi olması şeklinde temennisini dile getirdi.

Ayetullah Hamenei, bu yıl Hacc organizasyonu gerçekleştirecek yetkilileri ve üyeleri kabulünde  yaptığı konuşmada; Suriye gelişmeleri ve Amerika'nın  savaş yanlısı son  tehditlerine temasla;  "onlar ulusal  çıkarları iddiasıyla aslında siyonistlerin ve dünya sermaye sınıfının  çıkarlarının  peşindedir ve onlar, bunun için diğer milletlerin ve devletlerin   çıkarlarını ayaklar altına almaya ve savaş ateşini çıkarmaya da hazırdırlar" dedi.

İran dini lideri, İslam dünyası ve bölgenin  mevcut durumuna  ve kötülük yanlılarının müslüman milletler arasında mezheplerarası  ihtilafları bahane ederek çatışmalar çıkarmalarına temasla, "Hacc, siyasi ve kültürel gücün mayasıdır ve İslam toplumunun manevi simgesidir" dedi.

Hamanei, gerçek Hacc'ın gereklerinden birinin müslümanlar kardeşlerin  bu büyük ilahi emir karşısındaki  tutumları olduğunu belirterek; "Hacc döneminde Kuranı Kerim çerçevesinde her  türlü ayrılıktan uzak olunması, müslümanlar arasında her türlü buğza son verilmesi, gönül birliğinin sağlanması gereğine vurgu yaptı.

 İslam inkılabı rehberi, bazı yanlış düşünce  çevrelerinin  Hacc dönemiyle ve cidal, düşmanlıkla ilgili tefsirlerini, yorumlarını da eleştirerek; onların böylesi  büyük bir ibadet olan Hacc'ın büyüklüğüne, azametine kuşku düşürmeye çalıştıklarını belirterek, "İslam öğretisine göre müslümanlar arasında cidal, düşmanlık şirk ve küfürdür" dedi.

Ayetullah Hamanei, maneviyatın takviye edilmesini, Hacc ibadetinin  en önemli mihverlerinden olduğunu belirterek, "güçlü iman, Allah'a tevekkül ve ilahi vaad karşısında hüsnüniyet, zorlukların üstesinden gelmenin gerekliliklerindendir ki bunlar Hacc zamanında daha güzel bir şekilde elde edilmektedir" diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2013 17:51 - 1069 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım