Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah Nemr, Suikaste Uğrayarak Kaçırıldı !
Suudi Arabistan’ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Şeyh Nemr Al-i Nemr, Arabistan’ın şarkiye bölgesinde silahlı saldırıya uğrayarak kaçırıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-07-2012 10:56 - 3290 Okunma

 

Suudi Arabistan güvenlik güçlerinin silahlı saldırısına uğrayarak yaralanan Ayetullah Şeyh Nemr, daha sonra bilinmeyen bir yere götürüldü.
 
Ayetullah Nemr’in aracını takip eden Suudi güvenlik güçleri kendisine silahla ateş ettiler. Yaralanan Ayetullah Nemr, aracın kontrolünü kaybederek bir evin duvarına çarparak durdu. Saldırıda yaralanan Ayetullah Nemr, tutuklanarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
 
Ayetullah Şeyh Nemr El Nemr, Suudi Arabistan’ın tanınmış Şii alimlerinden olup 1959 yılında Awamiye kasabasında dünyaya geldi. Babası Bahreyn ve Arabistan’ın El-İhsa bölgesinin tanınmış en gözde alimlerindendi. Hayatı boyunca Suudi Arabistan tarafından defalarca tutuklanmıştı.
 
Katif kentinde Şeyh el-Nirr'in tutuklanmasına tepki gösteren halka saldıran Suud güvenlik güçleri iki kişiyi şehit etti.
 
ABD: Suudi Arabistan’da halka dayalı bir yönetim var!
 
Arap ülkelerinde yaşanan isyanları değerlendiren Amerika’nın Riyad Büyükelçisi James Smith, Suudi Arabistan’ın bölgedeki diğer ülkelerden farklı olarak halka dayalı bir yönetime sahip olduğunu söyledi.
 
Suudi Arabistan’da yayımlanan el-Vatan gazetesine demeç veren Amerika’nın Riyad Büyükelçisi James Smith, bölge ülkelerinde yaşanan isyanları değerlendirerek “Bölge ülkelerindeki durum birbirinden farklı, her yönetim halkına karşı sorumlu davranmalıdır. Ortadoğu bölgesindeki tüm yönetimler, halklarına karşı şeffaf davranmalı, onların makul taleplerini dikkate almalı ve bu taleplere karşı çıkmamalıdır” dedi.
 
Suudi Arabistan’ın isyanların yaşandığı bölge ülkelerinden farklı olduğunu belirten Amerika’nın Riyad Büyükelçisi James Smith, “Suudi Arabistan yönetimi tam anlamıyla halkçı bir yönetimdir. Buradaki yöneticiler, kendi halklarına bölgenin diğer ülkelerindeki yöneticilerin kendi halklarına olan yakınlığından daha fazla yakınlığa sahiptirler” dedi.
 
Suudi yöneticilerin halklarının taleplerinin farkında olduğunu belirten Smith, “Suudi yetkililer, neyin peşinde olduklarını çok iyi bilmektedirler. Halklarına karşı yüksek bir sorumluluk duygusuna sahiptirler. Suudi Arabistan’daki durum, diğer ülkelerin durumundan farklıdır” diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-07-2012 10:56 - 3290 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
01-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım