Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Azerbaycan'ın 'kara listesi'nde değişiklik sinyali
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2013 14:43 - 743 Okunma

 
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Elman Abdullayev, Azerbaycan makamlarının izni olmaksızın Yukarı Karabağ'ı ziyaret eden ve "istenmeyen adam" ilan edilen yabancılardan bazılarının, listeden çıkarılmak için başvuruda bulunduklarını söyledi.

 Abdullayev, düzenlediği basın toplantısında, geçen ay bakanlık olarak yayımladıkları 335 kişilik "kara liste" ve bu liste sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

İsmi listeye alınan bazı yabancıların hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hem de Dışişleri Bakanlığı'na müracaat ederek adlarını bu listeden sildirmek istediklerini ifade eden Abdullayev, onların başvurularının değerlendirileceğini ve listede değişiklik yapılabileceğini kaydetti.

Yabancıların Ermeni hükümeti ve lobisi tarafından kandırılarak işgal altındaki Azerbaycan topraklarına götürüldüğünü söyleyen Dışişleri yetkilisi, Ermenilerin amacının görüntü oluşturmak ve şov yapmak olduğunu belirtti.

"Kara liste"den çıkarılacak kişilerin bir daha işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yasadışı şekilde gitmeyeceklerini ümit ettiklerini ifade eden Abdullayev, "Çünkü bu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygısızlık ve sınır ihlalidir. Sınır ihlali yapanlarla ilgili ciddi cezai müeyyidelerin uygulanabileceğini, onların mahkemeye verilebileceğini ve İnterpol aracılığı ile haklarında arama kararı çıkartılabileceğini kendilerine hatırlatmak isterim. Azerbaycan topraklarını ziyaret etmek için Azerbaycan'ın ilgili makamlarından izin alınmalıdır" dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, çeşitli dönemlerde, işgal altındakı Azerbaycan topraklarına ve Yukarı Karabağ'a Azerbaycan makamlarının izni olmaksızın giden 335 yabancının listesini yayımlamıştı.

Bazı kişilerin fotoğraflarına da yer verilen listede, ABD, Rusya ve İran ile Almanya, Hollanda, Fransa, Danimarka ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden milletvekili, akademisyen, sanatçı ve gazeteciler bulunuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2013 14:43 - 743 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım