Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bahreyn'de Ayetullah İsa Kasım'ın evine saldırı
Dünya Caferi Alimler Birliği saldırıyı kınadı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-05-2013 11:06 - 1717 Okunma

  Bahreyn’in saygın din adamı Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ın Başkent Manam'nın batısında yer alan Ed-deraz şehrindeki evine Al'i Halife rejimine bağlı silahlı kişilerce baskın düzenledi. 

Arapça yayın yapan El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre yüzleri kapalı bir halde eve saldıran rejim askerleri evinin kapısı zorla kırarak içeride bulunan kadın ve çocukları tartaklamış, evdeki eşyalara da zarar vermiştir. Baskın sırasında Ayetullah Şeyh İsa Kasım evde yoktu.


 
Bahreyn ana muhalefeti El Vifak saldırının baş sorumlusu olarak Al'i halife diktatörlerini göstererek: "Bu menfur girişim, rejimin gözü dönmüşlüğünün ve baskılarda ne kadar ileri gidebileceklerinin bir göstergesidir" dedi. El Vifak, rejimin insanlık dışı cinayetlerinin ve suçlarının uluslararası kuruluşlar tarafından araştırılmasını talep etti.

Saldırıya Türkiye’den de tepki geldi. Caferider saldırıyı şiddetle kınayarak sorumluların adalet önüne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya Caferi Alimler Birliği menfur saldırıyı kınayan bir bildiri yayınladı. CABİR’den yapılan bildiri şöyle:

BİSMİH-İ TEÂLA
"Ey inananlar, kendi evlerinizden başka evlere, sâhipleriyle tanışmadan ve onlara selâm vermeden girmeyin, düşünüp öğüt almanız için daha hayırlıdır bu size." (Nur/27)

Son aylarda İslam dünyasında yaşanan gelişmeler çeşitli farklılıklar gösterse de yöntem ve uygulama benzerliği ile aynı merkezden düğmeye basıldığı izlenimi vermektedir.

Daha geçen aylarda Suriye’de Ehl-i Sünnet camiasının ileri gelen âlimlerinden Ramazan el-Buti camide ders verdiği esnada terör edildi. Aynı zihniyetin uzantıları, bu kez de Bahreyn’de sahneye çıkarak Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın evini bir gece yarısı basıp teftiş etme bahanesiyle korkutma ve sindirme politikası izlediler.

Adalet ve eşitlik talebiyle hiçbir şiddete başvurmadan sadece barışçıl gösteriler düzenleyen ve bu taleplerini kulaklarını halkın taleplerine tıkayan gayri meşru Âl-i Halife rejimine ulaştırmaya çalışan Bahreyn’in mazlum halkının hem rejim güçleri hem de Suudi güçleri tarafından hunharca katledildiği herkesin malumudur. Âl-i Halife bu talepleri görmezden gelip kanlı bir şekilde bu gösterileri bastırırken sözde dünya insan hakları örgütleri, BM ve demokrasi tellallığı yapan batılı güçler ve ABD bu katliamlara karşılık üç maymunu oynamaktadır.

Bizler bu noktada Bahreyn halkının haklı ve barışçıl mücadelesinin yılmaz savunucusu Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın evine Âl-i Halife rejimine bağlı zorba güçlerce yapılan bu menfur saldırıyı ve yine dünyevi saltanatlarının biraz daha sürmesi için kendi halkını başka bir devletin işgalci güçlerine katlettiren Âl-i Halife rejimini şiddetle kınıyoruz.

x

            Dünya Caferi Âlimler Derneği

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-05-2013 11:06 - 1717 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım