Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bahreyn Yönetimi Halka Baskı ve Şiddet Uygulamaya Devam Ediyor
Bahreyn halkı 14 Şubat 2011 tarihinden bu yana özgürlük ve adaletin sağlanması, ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve seçilmiş kişilerin yönetime gelmesini sağlamak amacıyla başlattığı inkılap hareketini sürdürmekte.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-01-2017 08:00 - 1209 Okunma
Bu istekler karşısında Bahreyn yönetimi Arabistan gibi bazı Arap müttefikleriyle birlikte halka baskı uygulamakta.  
 
Öte yandan Deraz bölgesi Bahreyn Şiilerinin Ruhani Lideri Şeyh İsa Kasım’ın yaşadığı bölgedir. Al-i Halife rejimi Kasım’ın vatandaşlığını iptal ederek kara para aklama suçlamasıyla onu kanunsuz bir şekilde yargılamaktadır.
 
Deraz bölgesi 6 aydır Al-i Halife rejimi askerlerinin yoğun kuşatması altındadır. Buna rağmen halk Şeyh İsa Kasım’ın kanunsuz yargılanmasına son verilinceye kadar protesto gösterilerine devam etme konusunda kararlı.
 
Bahreyn rejiminin 3 genci idam etmesinin üzerine halk hareketleri ülkenin çeşitli bölgelerinde bu olayı kınamak amacıyla gösteriler düzenlemeye devam ediyor. 
 
Bahreynli yazar ve aktivist Abbas Bossphoan Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda Bahreyn inkılap hareketiyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. 
 
Al-i Halife rejimi halka baskı ve şiddet uygulamaya devam ediyor
 
Bahreynli aktivist Abbas Bossphoan şu açıklamalarda bulundu:  “Al-i Halife rejiminin halka karşı sadece şiddet kullanmakla kalmayıp şiddeti artırmayı kendisine görev olarak seçtiği ortadadır. Anlaşılan o ki kararlı bir şekilde şiddet uygulama peşindedir. Ülkede olaylar durulduğunda Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığı iptal ediliyor. Yine olaylar durulduğunda Bahreynli 3 genci idam ediyor. Gençlerin idamının ardından Ayetullah İsa Kasım’ın evinin çevresine ve Deraz bölgesine saldırılıyor, halka ateş açılıyor ve birçok kişi yaralanıyor.”
 
 Bahreyn’de 14 Şubat 2011’de başlayan inkılap hareketinin yıldönümü yaklaşmıştır
 
Abbas Bossphoan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz şuan Bahreyn’de öyle bir noktaya geldik ki artık ümitli olamıyoruz. Ülkedeki durumun felakete doğru gittiğini söyleyebiliriz. Aslında Halife Hanedanı ülkedeki durumu krize doğru sürüklemektedir. Anlaşılan o ki Bahreyn’de istikrar olması bu rejimin menfaatleri doğrultusunda değildir. Barışçıl gösteriler ve her türlü müzakere planı bu rejim için uygun değildir. Suriye’deki durum siyasi çözüme doğru gitmektedir. Ancak Bahreyn tehlikelerle dolu bir yolda ilerlemektedir. 2011 yılında yaşanan şiddet olaylarını hatırlatan bir şiddet çemberine yeniden girmekteyiz. Biz 14 Şubat 2011 tarihinde başlayan inkılap hareketinin 4.yılıdönümüne yaklaştık. Bu dönemde Mübarek, Bin Ali ve Kaddafi rejimleri yıkıldı. Anlaşılan o ki Al-i Halife Rejimi de bu olaylardan nasibini alacaktır. 
 
Ayetullah İsa Kasım’a yapılacak her türlü saygısızlık Bahreyn’i geri dönülemez bir duruma sürükler 
 
Bahreynli aktivist sözlerinin sonunda halkın Ayetullah İsa Kasım’ın evinin önünde gösteri yapması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aslında halkın Şeyh İsa Kasım’ın yaşadığı evin önünde gösteri düzenlemekten başka çaresi yoktur. Eğer halk bu bölgede gösteri düzenlemezse Al-i Halife rejimi planını uygulayacaktır. Şeyh İsa Kasım’a yapılacak her türlü saygısızlık Bahreyn’i geri dönülemez bir duruma sürükler. Halk bunu engellemeye çalışmaktadır. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-01-2017 08:00 - 1209 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım