Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Barış görüşmeleri altında işgal
İsrail İmar Bakanı: !Siyonizm ve ekonomi için doğru adımdır"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-08-2013 09:06 - 814 Okunma

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinde yaklaşık bin 200 yeni konutun inşasını onayladı. Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ise barış müzakerelerine destek amacıyla bölgeyi ziyaret etti.



İsrail İmar Bakanı Uri Ariel, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bin 187 konutun inşasına onay verdi. Kararın beş yıl aradan sonra yeniden başlayan İsrail-Filistin barış görüşmeleri sırasında tansiyonu yükseltmesinden endişe ediliyor.

Ariel yaptığı açıklamada, “Dünyada hiçbir ülke, nerede inşaat yapıp nerede yapamayacağı konusunda bir başka ülkeden emirler almaz. Evleri pazarlamayı sürdüreceğiz ve tüm ülkede inşa edeceğiz. Bu, şu anda Siyonizm ve ekonomi için doğru adımdır” dedi.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, uzun süre İsrail yerleşim birimleri inşası durmadan görüşmelere yeniden başlamayacakları konusunda ısrar etmişti. Ancak Abbas, 104 Filistinli tutuklunun serbest bırakılması karşılığında, yerleşim yeri inşaatlarının durdurulmasına gerek kalmadan görüşmelere onay verdi. İlk grup 26 tutuklunun salı günü salıverilmesi bekleniyor.

Filistin, İsrail'in yeni konut inşa kararlarına rağmen bu ülkeyle görüşmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Filistin'in baş müzakerecisi Saeb Erekat, dün (11 Ağustos) yaptığı konuşmada, İsrail'in kısa süre önce Yahudi yerleşim merkezlerini genişletme planını tekrar ileri sürmesine rağmen, Filistin'in öngörülen tarihte İsrail'le görüşmeye devam etmeye hazır olduğunu belirtti.

İsrail basınında dün yer alan habere göre, İsrail tarafından aynı gün Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yerleşim merkezinde 1200 adet konut daha inşa etme planı ileri sürüldü. Bu hafta İsrail hükümeti, 800 konut daha inşa edilmesini onayladı.

Filistin'in Maan haber ajansı tarafından dün Erekat'ın konuşmasına dayanılarak verilen haberde, İsrail'in bu eyleminin 14 Ağustos'ta yapılacak ikinci tur görüşmeyi baltalamayı amaçladığı kaydedildi.

Ancak Erekat barış görüşmelerinin devam etmesine yine de iyimser bakıyor. Erekat, Filistin'in bundan sonraki altı ile dokuz ay içinde görüşme çabaları için her türlü fırsat sağlamaya hazır olduğunu, "şimdi İsrail hükümetinin görüşmeyi tercih edipsamimiyet gösterme zamanının geldiğini" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin arabuculuğuyla, geçen ay Filistin ve İsrail üç yıldır kesintiye uğrayan barış görüşmelerine devam etmeyi kabul etti. ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen ilk tur görüşmeden sonra, 14 Ağustos'ta Kudüs'te ikinci tur görüşme yapılması öngörüldü.



Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İsrail'e gitti. Westerwelle, ziyaretin ilk gününde İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni ile bir araya geldi. Livni, barış görüşmelerinde İsrail adına müzakereleri yürütüyor. Westerwelle'nin ziyaretiyle Filistin-İsrail barış müzakerelerine destek vermek istediği kaydedildi.

Livni ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Westerwelle, “Yapıcı ve destekleyici bir rol oynayacağız” dedi. Westerwelle, barış görüşmelerinin iki tarafın, bölge ve tüm dünyanın çıkarına olduğunu belirtti.

Westerwelle'nin pazartesi günü de Ramallah'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Almanya Dışişleri Bakanı, burada Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Abbas ve Başbakan Rami Hamdallah ile görüşmelerde bulunacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-08-2013 09:06 - 814 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım