Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Barışcıl Nükleer enerji, NPT'ye üye her ülkenin hakkıdır
Baskılara boyun eymeyiz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-09-2014 14:22 - 1091 Okunma


İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhisi Konseyi'nin Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı, batılı ülkelerin santrifüjler arasındaki başlantıları kesmek konusundaki önerilerine tepki gösterdi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine  göre Küveyt Dışişleri bakan vekili ile görüşen Velayati, batılı ülkelerin santrifüjler arasındaki bağlantıları kesmek konusundaki önerileri hakkında, "İran İslam Cumhuryeti'nin bu konu hakkındaki görüşleri, Ayetullah Hamanei'nin görüşleri ile aynıdır. Bu görüşler, Amerika'nın önerileri ile farklı yöndeler. İran İslam Cumhuriyeti, nükleer enerjiyi barışçıl ve sanayi amaçları için kullacaktır. Daha önce de defalarca belirtildiği gibi, daha az kirlilik üreterek, daha fazla enerji üreten nükleer enerjiyi, barışçıl amaçlarımız için kullanmak peşindeyiz" dedi.

Velayati sözlerinin devamında "Nükleer enerjiyi kendi barışçılamaçları için kullanmak, NPT anlaşmasını imzayan tüm ülkelerin hakkıdır. İran, hiçbir zaman dünya güçleri ve Amerika tarafından yüklenmeye çalışan iddialar karşısında boyun eğmeyecektir" dedi ve Ruhani'nin New York yolculuğu hakkında sözlerine "Kuşkusuz cumhurbaşkanımızın bu yolculuğu da, geçmişte yaptıkları yolculuk gibi, İran halkının menfaatleri doğrultusunda olacaktır ve yolculuk boyunca, İranlılarınhaklarınısavunacaklardır" diye ekledi.

Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkelerin, IŞİD ile mücadele konusundaki kapasiteleri hakkında sorulan bir soru üzerine Velayati, "İran'ın dönem başkanlığı yaptığı ve yaklaşık 120 ülkenin üye olduğu bu hareket, IŞİd ile mücadele konusunda etkiliadımlar atabilir. Müslüman ve tüm üçüncü dünya ülkelerdeki huzuru yok eden terörizm ve aşırıcılık ile mücadele konularının incelenmesi için, ülkeler arasında acil bir toplantı yapılabilir. Ayrıca BM üyesi ülkelerinin üçte ikilik bir bölümü olan Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkeler arasındaki diyaloglar da bu sorunlarınçözülmesinde etkili olacaktır" diye cevap verdi ve sözlerine "İran ve Kuveyt'in ikisi de bu harekete üye oldukları için, bu konu hakkında da görüşmeler yapabilirler" diye ekledi.

Velayatisözlerinin sonunda ise BM genel kurul toplantısının, tümülkeelr için uygun bir müzakere ortamı yarattığını, tüm ülkelerin kendi görüşlerini belirtebilecekleri bir fırsat olduğunu ve ikili görüşmeler düzenlenebildiğini söyleyerek, İran cumhurbaşkanının da bu otuumdan eli dolu bir şekilde dönmesin dileğinde bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-09-2014 14:22 - 1091 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım