Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Barzani en çok güvendiği ABD tarafından sırtından hançerlendi
Barzani en çok güvendiği ABD tarafından sırtından hançerlendi. ‘İhanete uğradık’ diyen Barzani 1 Kasım itibarıyla resmen tüm görevlerinden ayrıldı. ABD ise görevi bırakan Barzani’yi tebrik etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-11-2017 08:10 - 620 Okunma
"Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan" olmak deyimi Peşmerge lideri Mesut Barzani için gerçek oldu. Yaklaşık bir ay önce (25 Eylül) bağımsız devlet hayali ile referandum yapan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani, koltuğunu terk etmek zorunda kaldı. Kerkük bozgununun ardından görevi bırakmak zorunda kalan Barzani, 1 Kasım itibariyle tarih oldu. Mesut Barzani'nin yetkilerinin hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı, Parlamentoda yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.
 
 ‘İhanete uğradım’ demişti
 
Bağımsızlık hayali ile çıktığı yolda altındaki koltuğu da kaybeden Barzani ihanete uğradığını söylemişti. Barzani, "16 Ekim gecesi Kerkük'te meydana gelen büyük bir ihanetti. Kerkük teslim edildi ve zehirli bir hançer hem halkımız hem de Peşmergenin sırtına vuruldu. Bu ihanetle referanduma 'evet' diyen 3 milyon insanın iradesi zor bir sürece sokuldu ve durum zorlaştı. Bu ihanet olmasaydı durum çok daha farklı olacaktı. Kerkük ve diğer bölgelerin korunması için daha önce çok iyi bir hazırlık yapmıştık çünkü saldırı planı masadaydı. Ancak bu ihanet hem Peşmerge hem de halkın moralini düşürdü ve istenilen savunma yapılamadı" dedi.
 
ABD yine sattı
 
Peşmerge'ye saldıran Haşdi Şabi güçlerinin ABD yapımı silahlar kullandığını savunan Barzani, "Tuhaf olan şey, ABD'nin terörist ilan ettikleri kişilerin Abraham tanklarına binip Kürtlere saldırmalarına seyirci kalması. Burada bir sorun var. Acaba ABD buna neden sessiz kaldı" diye konuştu.
 
Barzani uğradığı ihanetten ABD'yi sorumlu tutarken Washington'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Barzani'nin başkanlık görevine devam etmek için ek süre talebinde bulunmamasını takdir ettiklerini belirtti. "Barzani, tarihi bir kişilik ve son dönemde DEAŞ’a karşı yürüttüğümüz ortak mücadelede Kürt halkının liderliğini yaptı" diye devam eden Nauert, Barzani'nin aldığı kararla bu zor dönemde devlet adamlığı örneği sunduğunun altını çizdi.

 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-11-2017 08:10 - 620 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım