Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Batı ambargolarla halkın ayaklanacağını umuyor
Batının arzuları devrim yıldönümünde suya düştü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-03-2013 11:42 - 838 Okunma

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyit Ali Hamanei (dün) Rehberlik Uzmanlar Meclisi Huhbregan Başkanı Ayetullah Mehdevi Keni ve üyelerini kabul etti.



İslam İnkılabı Rehberi, kabulde yaptığı konuşmada, İslam Cumhuriyeti düşmanlarının öfke ve telaşlarının İran milletinin bilim ve teknoloji alanlarında elde ettiği baş döndürücü ilerlemelerinden kaynaklandığını belirtti.

İran milletinin çeşitli alanlardaki başarılarına değinen İslam İnkılabı Rehberi, Batılıların yaptırımlarla İran'ın nükleer faaliyetlerini durdurmak ve İran milletini boyun eğdirmeye çalıştığını belirterek, yaptırımlar nedeniyle İran'ın genç uzmanlarının kendi yetenek ve bilgileriyle nükleer teknoloji elde ettiği gibi diğer alanlarda da yaptırım ve baskıları fırsata dönüştürmek imkanı olduğunu ifade etti.

Bazı ürünlerin ithalatına getirilen yasakların İran'ın lehine olduğunu beyan eden İslam İnkılabı Rehberi, yaptırımların özgüven sağladığını kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi, yaptırımlardan asıl amacın halkı İslam Cumhuriyetiyle karşı karşıya getirmek olduğunu belirterek, Batılıların halka sıkıştırmakla, onların nizama karşı ayaklanacağını umduğunu ancak 22 Behmen'de yaşananların Batılıların istek ve arzularını suya düşürdüğünü beyan etti.

Ayetullah Hamanei, beyanatının başka bir bölümünde, son günler İran ile 5+1 grubu arasında Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen müzakerelere de temasla, bu görüşmede Batılıların taviz olarak nitelendirilecek kadar büyük bir iş yapmadığını , onların İran halkının haklarının sadece bir bölümünü küçük bir şekilde itiraf ettiğini ifade etti.

Avrupa ve Amerika ülkelerinde yaşanan ekonomik krize değinen de İslam İnkılabı Rehberi, Batılıların kendi ekonomik krizleri dışında İran'a yönelik yaptırımlardan da etkilendiğini, oysa onların kendi sorun ve sıkıntılarını aşmak için çözümleri olmadığını ancak İran'ın kendi ekonomik krizi için çözüm yolları olduğunu belirtti.

Ayetullah Hamanei, İslam Cumhuriyeti Nizamında düzenlenen seçimlerin dünyanın en iyi, serbest ve standart seçimlerinden biri olduğunu hatırlatarak, adayların yetkinliğini incelemekten amacın, halkın seçimlerde rağbetle seçebileceği gereken şartlara sahip kişileri onaylamak olduğunu, seçimlere Cumhurbaşkanlığı görevi için uygun ve gerekli şartlara sahip kişilerin aday olmasına vurgu yaptı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-03-2013 11:42 - 838 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
01-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım