Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Batılı Ülkeler Şimdiye Kadar Suriye İle Nasıl İşbirliği Yapacaklarını Öğrenemedi
Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, batılı ülkelerin şimdiye kadar Suriye ile nasıl işbirliği kuracaklarını henüz öğrenmediklerini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2014 10:01 - 653 Okunma
Lübnanlı el Binaa gazetesinin bugün yayınladığı makalesinde Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye’de yönetimin maruz kaldığı saldırının, halkının ilkelerini, toprağı, şerefi, onuru ve vatandaşlarını savunmadaki hakkını savunduğu ve yabancı zorbalık, istibdat ve işgale karşı savaşacağı herhangi yönetimin maruz kalacağıyla eşdeğer olduğunu söyledi.
 
Mikdat; “Ümmetinin ilkeleri, Araplılığa, halkının davalarına, egemenliğine ve karar bağımsızlığına olan imanına doğru uzun yıllardan beri savunan Suriye’ye yönelik şu anda gördüğümüz vahşileşmiş batılı politikalara karşı yaptıklarından başka daha neyi beklerdik?” sorusunu dile getirdi.
Mikdat, başka ülkelerin ekonomilerini bozmak ve tek taraflı yaptırımlar dayatmanın, asılda ABD, AB ve diğerlerinin Suriye, Rusya, Çin, İran ve başka ülkeler hakkında bu ülkelerin kalkınsal güçlerinden öç almak için olan, ahlaksız politikaların artık fayda getirmeyeceğini vurguladı.
 
Avrupalıların bir kaç gün önce AB’nin Brüksel’deki merkezinde Suriye’yle ilgili şeytani fikir ve rüyalarla dolu bir “şeytani kağıt” hazırladıklarını, bu kağıtta planlar çizerek sözde Suriye’nin geçtiği durumlarla ilgili çözümler koyduklarını ancak işin aslının Fransa, İngiltere, “İsrail” ve meşruiyetini kaybeden Avrupalı yöneticilerden baskıyla yapıldığını, bu fikirlerin de terörle kahramanca mücadele eden Suriyeli kahramanlara karşı, Suriye halkını öldürmeye devam, terörü destekleme, Suriye halkının inşa ettiği alt yapıyı yıkma, BM’nin Suriye özel temsilcisi rolüne şartlar koyma, “IŞİD”, “Nusra Cephesi, ve “Kaide” terör örgütü dallarına yeni destek sağlama fikirleri olduğunu açıkladı.
 
Kibirli imparatorluklar kurma, başka ülkelerin ilkelerini ve değerlerini görmezden gelme politikalarının bugünkü dünyamızda kesinlikle kabul edilmeyecek bir durum olduğuna dikkat çeken Mikdat, Avrupalıların rejiminin henüz ortaçağlardan çıkmayan Suudi rejimi ile Katar ve diğerlerinden kendilerine varan rüşvetleri kabul etmeleri gibi Körfezdeki aşağılık rejimlerle koalisyon kurmaları yoluyla kendi kendilerinin duyumlarını yerle bir ettiklerinin farkında olmadıklarına dikkat çekti.
Mikdat, mübarek Milat ve yeni Miladi yılbaşı bayramları münasebetiyle, batılılardan öldürme, nifak ve yıkım politikalarını uygulamaya, terörü gizli ve aleni bir şekilde desteklemeye son vermeleri, Barış peygamberi İsa Bin Meryem (a.s)’ın müjdelediği ve kökleştirdiği başka halkların ilkelerine saygı duymalarını beklediklerini dile getirerek makalesini noktaladı.
Sana
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2014 10:01 - 653 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım