Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Beşer Esad: "Batının vaatleri kuruntudan ibarettir!"
Terörizm, temelinde cehaletin yattığı fikirsel bir hastalık ve inançsal bir sapmadır…
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2015 09:25 - 573 Okunma
Ulusal Kurumlar ve Sendikalar Başkanları ile bir araya gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ‘Suriye sorunundaki kördüğüm çözüldü, perdeler kenara itildi, bazılarının maskeleri düştü ve dünyaya servis edilmeye çalışılan yalanların gerçek mahiyeti aşikâr oldu’ dedi.
 
Beşar Esad sözlerine şöyle devam etti;
 
“Terörizm, temelinde cehaletin yattığı fikirsel bir hastalık, inançsal bir sapmadır. Zamanla tüm bedene yayılan bu hastalık, milletlerin haklarının ayaklar altına alınmasına ve insanların tahkir edilmesine sebep olur.
 
Rusya ve Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Suriye için tehlikenin üst seviyeye ulaştığı anlarda tehlikenin önünü kesen veya yönünü değiştiren emniyet valfı konumunda olmuştur.
 
Batı, terörizmi desteklemenin bedelini ödüyor. Terörizmin ilk tohumu ekenler nasıl olur da teröristlerle mücadele ettiklerini iddia edebilir? Terörizm, hiçbiri bölgesel sınırı tanımaz. Kınamalar, teröristlerin yayılmasının önünü almada asla yeterli olmayacaktır. Terörizmle mücadele adı altında oluşturulan koalisyonlar da terör faaliyetlerini bitirmekte yeterli olmayacak. Batının özellikle terörizmle mücadele vaatleri, kuruntudan öteye geçmeyecek.
 
Bizler Batı ülkelerinin yalanlarına kanıp, terörizme karşı oldukları sözlerine aldanmamalıyız. Çünkü bu sözde değişimler, anlık değişimlerdir. Biz ilk günden itibaren kendi gücümüze ve Suriye’nin gerçek dostlarına güvendik. İran, Suriye meselesi başladığı ilk gün Suriye’nin yanındayer alan ülkelerin başında gelir. Lübnan Direniş Cephesi’ne mensup kardeşlerimiz bizimle aynı safta savaştılar, ellerinden gelen hiçbir yardımı esirgemediler. Onların kanları ve Suriyelilerin kanları aynı hedef için akıp birbirine karıştı. Biz, Direniş Cephesi’ne minnettarız.
 
Terörizmle mücadelede milletlerin istek ve beklentileri, onların sahip olduğu haklar her şeyin üstündedir ve korunması gerekir. Bu nedenle bizler, Suriye’deki sorunun çözümü için önerilecek her türlü siyasi müzakereye kapılarımızı açık bıraktır.
 
Suriye topraklarının her karışı bizim için değerlidir. Suriye’nin her bölgesi insani ve coğrafi açıdan aynı ölçüde kıymetlidir. Hassas bir süreçten geçiyoruz ama buna rağmen hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Hiç kimsenin esiri olmayacağız. Biz tamamen müstakil ve özgürüz. Bölgesel geleceğimizi, Suriye’nin yarınlarına uygun olarak kendi ellerimizle çizeceğiz. Geride bıraktığımız 4 yıla ve tüm terör saldırılarına rağmen ülkemizdeki kurum ve kuruluşlar çalışmalarına devam ediyor. Vatan, sadece o topraklar üzerinde yaşanlara ait değildir aksine yaşadığı topraklara sahip çıkan ve o topraklar için savaşanlara aittir.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2015 09:25 - 573 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım