Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Beşşar Esad: Terörle Mücadele Kanser Tedavisi Gibidir
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Batılı ülkelerin dar görüşlü olduğunu söyleyerek, "terörle mücadele"yi kanser tedavisine benzetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2015 14:35 - 669 Okunma
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Çek Literarni Noviny Gazetesiyle yaptığı ve tam metninin yarın yayınlanacağı mülakatında; Suriye’nin her yerde ve her zaman sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu belirtti.
 
Sana'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Esad, “Siyasi tutum ne olursa olsun yada öldürülen şahıslarla siyasi tutum farklı yada aynı olmasını dikkate almaksızın konu sivilleri öldürmekse bu kesinlikle terördür. Suriye de dünyanın her hangi bir yerine sivillerin öldürülmesine kesinlikle karşıdır.” ifadelerini kullandı.
 
Bunun Suriye’nin temel ilkesi olduğunu belirten Esad, Suriye’nin de bunu herkesten daha çok bildiğini belirtti. Esad öyle ki Suriye’nin dört yıldan fazla bir süredir böyle bir teröre maruz kaldığını ve bu terörde binlerce masum Suriyelinin kaybedildiğini söyledi.
 
Sivillerin vefatından duyulan üzüntüyü dile getiren Esad, fakat aynı zamanda ‘Suriye’nin, krizin başından beri bunun olumsuz yansımalarının tehlikesine dikkat çekmeye çalıştığını’ Batılı kimi taraflara hatırlatmak istediğine dikkat çekti.
 
'BATILILAR DAR GÖRÜŞLÜ'
 
Esad Suriye’nin baştan beri Batılı kimi taraflara terörü desteklemeleri ve ona siyasi şemsiye temin etmelerinin doğru olmadığını, çünkü bu terörün bir gün mutlaka ülkelerine ve halklarına uzanacağını belirtmeye çalıştığını ifade etti. Batılı söz konusu tarafların bu konuda maalesef Suriye’ye kulak vermediklerini ifade eden Esad; Batılı kimi yetkililerin dar görüşlü olarak davrandıklarını belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Esad; birkaç gün önce Fransa’da yaşananların Suriye’nin vizyonunu doğruladığına dikkat çekti. Aynı zamanda Avrupalı politikaları sorgulama niteliğinde olduğuna işaret eden Esad; Ortadoğu’da ve Fransa’da yaşananların yanı sıra hatta belki de daha önce Avrupa ülkelerinde yaşanan terörün sorumlusunun bu politikalar olduğunu belirtti.
 
'TERÖRLE MÜCADELE İLE TERÖRE KARŞI SAVAŞ FARKLIDIR'
 
Terörle mücadelede en iyi yola ilişkin bir soruya cevabında Esad; terörle mücadele ile teröre karşı savaş arasındaki farkı görmek gerektiğini belirtti. Esad bu süreç içinde terörün masum silerli katlettiğine vurgu yaparak, dolayısıyla bu süreç içinde terörle mücadele değil de teröre karşı savaşmak gerektiğinin altını çizdi. Esad terörle mücadelenin ise orduya değil, uygun ve bilinçli politikalara ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
Kültür aracılığı ile cehaletle savaşmanın önemine dikkat çeken Esad; yoksullukla mücadele için güçlü bir ekonominin de yapılandırılması gereğinin altını çizdi. Esad terörle mücadeleyle ciddi bir şekilde ilgilenen devletlerarasında veri alışverişi olması gerektiğini belirtti.
 
'AMERİKALILARI UYARDIM'
 
Sözlerine devam eden Esad; meselenin Afganistan’da olduğu gibi çözülmemesi gerektiğini söyledi. 2001 yılında Şam’ı ziyaret eden ve ‘New York saldırılarına intikam olarak Afganistan’ı işgal etmekten söz eden ABD kongresi üyeleri ile temaslarında bunun ne derecede yanlış olduğuna dikkat çekmeye çalıştığını söyleyen Esad; terörle mücadelenin ‘kanseri tedavi etmeye benzediğini, kanserin de kökünden tamamen bertaraf edilmesi gerektiğini’ izah etmeye çalıştığını belirtti. Esad Batılıların da Afganistan’da kanser dokusunun açıp bir bölümünü almaya çalıştıklarını, dolayısıyla da daha hızlı ve daha geniş alanlara yayıldığına işaret etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2015 14:35 - 669 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım