Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Beşşar Esad’dan bir zafer daha
Suriye ordusu başkent Şam kırsalındaki Melihe beldesini isyancıların elinden alarak kontrolü sağladı. İsyancılar açısından büyük ve stratejik öneme sahip Melihe’nin alınması Beşşar Esad için önemli bir zafer olarak nitelendirildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-08-2014 09:04 - 751 Okunma
 
 
 
ABNA- Suriye ordusu isyancıların elinde tuttuğu başkent Şam’a 10 km uzaklıktaki Melihe beldesini yeniden alarak büyük bir zafer kazandı. Beş aylık ağır bombardımandan sonra ele geçirilen beldenin isyancılar için stratejik öneme sahip olduğu belirtildi.
 
Şam çevresinde askeri seferberlikler isyancıları kentin merkezinden uzağa itmeyi başardı. Bu zaferlerin Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın konumunu da güçlendirdiği ifade ediliyor.
 
 
 
Esad güçleri Melihe’de isyancıları kovmak için nisan ayından beri yoğun saldırı başlattı ve belde üzerine yoğun bomba ve top ateşi yağdırdı. Her iki taraf da Melihe’yi kontrol etmek istiyor çünkü Şam Havalimanı’na giden otoyola yakın stratejik bir konumda bulunuyor. Bunun yanında muhalefetin kalesi Guta’ya da yakın bir yerde.
 
 
 
Suriye Ordusunun Melihe’yi alırken Lübnanlı Hizbullah’ından yardım aldığı ifade edildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Hizbullah’tan destek alan ordunun sonunda beldeyi ele geçirdiğini ileri sürdü.
 
 
 
Gözlemevi direktörü Rami Abdurrahman “Melihe hükümetin kontrolü altında ama beldeyi çevreleyen bölgelerde hala çatışmalar devam ediyor” dedi.
 
Suriye televizyonu son terör örgütlerini de temizledikten sonra ordu birliklerinin Melihe’de huzur ve güvenliği inşa etiğini söyledi.
 
Suriye televizyonu ve Lübnan El Mayaden ve El Manar televizyonları bugün bölgeden bir süre canlı yayın yaptı. Görüntülerde beldenin bombalarda yerle bir olduğu görülüyor. Suriye televizyonu beldeden El Kaide’ye bağlı birçok El Nusra teröristlerinin öldürüldüğünü belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-08-2014 09:04 - 751 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım