Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Biden: Seçilirsem ABD Yeniden Nükleer Anlaşmaya Dönecek
Obama döneminde ABD eski başkan yardımcısı Joe Biden, 2020’de başkanlık seçimlerinde seçilmesi halinde İran’la varılan nükleer anlaşmaya geri döneceklerini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2019 09:39 - 611 Okunma
Demokratların 2020 Başkanlık seçimleri için aday adaylarından olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden seçim kampanyası kapsamında bugüne kadar dış politika alanındaki en kapsamlı konuşmasını yaptı. ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politikasını sert sözlerle eleştiren Joe Biden Trump’ın uyguladığı politikalarla ABD’nin uluslararası arenadaki itibarına ve ABD’nin dünyaya liderlik etme kabiliyetine zarar verdiğini savundu.
 
Cumhuriyetçi Başkan Trump, Paris iklim anlaşmasından, İran’la 2015’te imzalanan nükleer anlaşmadan ve Trans-Pasifik ticaret anlaşmasından tek taraflı olarak çekilerek Washington’un müttefiklerinin tepkisini çekmiş, hatta ABD’nin NATO’dan ayrılacağı tehdidinde bulunmuştu.
 
ABD Senatosu’nda 35 yıl görev yapan Joe Biden dış politikada Trump’a meydan okuyan konuşması ile Demokratların Başkan aday adaylarının ilk televizyon tartışmasında, rakiplerinden Kamala Harris’in ırkçılık ve sivil haklar konusundaki siciline ilişkin sorusuyla zor anlar yaşamasının ardından kamuoyu karşısında daha güçlü bir tavır sergileme ve dikkatini de rakibi Demokratlardan ziyade Trump’a çevirme imkanını buldu.
 
California Senatörü Kamala Harris, siyah bir başkan aday adayı olarak geçtiğimiz ay yapılan televizyon tartışmasında 76 yaşındaki rakibi Joe Biden’ı siyah öğrencilerin beyazların gittiği okullarda da eğitim görmesini sağlayan zorunlu servis uygulamasına karşı çıkması ve 40 yıl önce Senato’da ayrımcılığı savunan senatörlerle bile çalıştığını söylemesi sebebiyle hedef almıştı.
 
New York’ta bir üniversitede konuşan Joe Biden ABD Başkanı Trump’ı ABD’nin dünyadaki liderlik rolünü sonlandırdığı gerekçesiyle eleştirdi, iklim değişikliği, nükleer silahların yayılmasının engellenmesi, terörizm ve siber savaş gibi tehditlerle mücadele edilmesi için kolektif bir çabaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 
İç politikada tartışma yaratan göçmen politikasına da değinen Joe Biden Trump’ın çoğunluğu Müslüman olan ülke vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağını kaldıracağını ve Meksika sınırında göçmen ailelerin birbirlerinden ayrılması uygulamasına son vereceğini belirtti.
 
Joe Biden Trump’ın, İran’la kendisinin başkan yardımcısı olduğu Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesini de sert bir dille eleştirdi, başkan olması halinde Tahran da anlaşmaya uyduğu taktirde anlaşmayı yeniden devreye sokacağını söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2019 09:39 - 611 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
12-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım