Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bir Yanda Kıyamet Partisi Bir Yanda Korkusu
Mayaların kıyamet saçmalığı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-12-2012 18:03 - 975 Okunma

 
 Yıllardır filmlere, kitaplara ve hatta karikatürlere konu olan o güne sadece üç gün kaldı. Antik Mayaların takvimini baz alarak 21 Aralık 2012'de kıyametin kopacağına inananlar arasında panik çoktan başladı. Bilim adamlarının ve Mayaların torunlarının tüm açıklamalarına rağmen kıyamete odaklananları ikna etmek kolay değil.

21 Aralık'ta Dünya'nın sonunun geleceğine inananlar hayatta kalabilmek için tek şanslarının Fransa'nın Bugarach ve Türkiye'nin Şirince köylerine kaçmak olduğunu düşünüyor.

Köyün kapasitesinin çok üstünde ziyaretçi bekleyen Şirince'de güvenlik önlemleri artırılmaya başlandı. Normal dönemde 10 kişilik jandarma timinin görev yaptığı Şirince'ye 21 Aralık'ta komando ve istihbarat birimlerinde görev yapan personelin de aralarında yer aldığı çok sayıda resmî ve sivil takviye kuvvet görevlendirileceği bildirildi. Alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında köy okuluna sağlık ekipleri de yerleştirilecek.

Şirince'nin çok güçlü bir enerjisi olduğuna inanan ezoterikçiler, bu enerjinin onları evrende belirli bir yere ulaştıracağına inanıyor. Bazıları da Hz. Meryem'in göğe yükseldiğine inanılan yere yakın olan Şirince'ye Hz. İsa'nın gelip kendilerini kurtaracağı görüşünde.
Bugarach

Bugarach'ta uçuş yasağı

Öte yandan, Fransa'daki Bugarach köyü yetkilileri de hükümetten yardım istedi. Aşırı kalabalığı önlemek için Bugarach'ın bin 231 metre yüksekliğindeki tepesine 19-23 Aralık tarihleri arasında tırmanma yasağı getirilmesi planlanıyor. Ayrıca tepe üzerinde uçuş yasağı ve Bugarach köyüne ziyaretçi kısıtlaması da Fransız hükümetinin almayı planladığı önlemler arasında.

Rusya'da panik

Rus halkı arasında da 21 Aralık'ta Dünya'nın sonunun geleceğine inananların sayısı bir hayli fazla. Hatta istenmeyen olaylar da yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda 19 yaşındaki bir genç, medyada yer alan haberler nedeniyle yaşadığı panik neticesinde, dört kişiyi yaraladı. Yaralananlar arasında üç yaşında bir çocuk da bulunuyor. Çocuğun komada olduğu, saldırgan gencin de bir psikiyatri kliniğine kaldırıldığı belirtildi.

Rusya'da batıl inançları olan insan sayısının çok fazla olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle milletvekilleri devlet televizyonundan konuyu ele alırken tedbirli davranmasını istedi.

Kıyamet partileri

Sadece'de Rusya'da değil Ukrayna'da da panik söz konusu. Bazıları marketlere akın ederek son güne hazırlıksız yakalanmama derdinde. Aldıklarını da sığınaklarda tutuyorlar. Ukraynalı Andrey İlçenko, “Kıyamet için gıda maddesi ve içecek alıyor, sonra da sığınaklarımıza inip kapağı üzerimize kapatıyoruz“ şeklinde konuşuyor. Diyepropetrovsk kentinden olan İlçenko ve arkadaşları, 21 Aralık gecesi son akşam yemeğinde Dünya'nın sonuna kadeh kaldırmak istiyor.

Bu arada Paris, Berlin ve Brüksel başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok kentinde cuma günü “Kıyamet Partileri“ düzenlenecek.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-12-2012 18:03 - 975 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım