Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Birahimi Esad'la Görüştü
Tarafların Suriye halkının idealindeki çözüme yönelmelerini umut ediyorum
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2012 08:23 - 975 Okunma


 Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad  sabah BM’nin Suriye özel temsilcisi el-Ahdar el-İbrahimi ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı el-Esad’ın Suriye'deki son gelişmeler hakkında BM temsilcisine bilgi verdiği görüşmede el-İbrahimi; Suriye'deki krizin çözümüne yardımcı olmak için son olarak bulunduğu görüşmeler ve temaslar hakkında el-Esad’a ayrıntılı bir sunum takdim etti.

 Cumhurbaşkanı el-Esad; Suriye hükümetinin, Suriye halkının çıkarlarına hizmet edecek, ulusal egemenlik ve bağımsızlığını koruyacak her çabanın başarılı olması için büyük bir özen gösterdiğini vurguladı.

Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el-Muallim, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Ahmet Arnus ve el-İbrahimi’ye eşlik eden heyet katıldılar.

El-İbrahimi İddiaları Yalanladı

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan el-İbrahimi; el-Esad ile Suriye'nin bu süreç içinde yaşadığı dertleri konuştuklarını ve atılabilecek adımlar konusunda görüş alıverişinde bulunduklarını söyledi.

Brahimi; bölge ve bölge dışından muhtelif yetkililerle bulunduğu temaslar ve yaptığı görüşmeler hakkında el-Esad’a bilgi sunduğunu ifade ederken, Suriye halkının yaşadığı bu krizden kurtulmasına yardımcı olmak için kendi görüşünde atılabilecek adımlar hakkında da bilgi verdiğini ekledi.

Geçen ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı el-Esad’ın kendisiyle görüşmesini geciktirdiğine ilişkin yapılan tüm spekülasyonların aslı gerçeği olmadığını belirten el-İbrahimi; bu ziyaretinde de el-Esad ile görüşmek için Ruslardan aracı olmalarına ilişkin haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti. El-İbrahimi aynı zamanda kendisine verilen görevden istifa edeceği yönünde çıkarılan iddiaları da çürüterek, bunların aslı gerçeği olmadığını belirtti.

BM’nin Suriye Özel Temsilcisi el-İbrahimi; Suriye'deki durumları ‘hala endişe verici’ olarak nitelendirerek, tüm tarafların Suriye halkının idealindeki çözüme yönelmeleri umutlarını dile getirdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2012 08:23 - 975 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım