Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Birleşmiş Milletler Snowden’i savunuyor
Açıklamaları gündem yaratıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2013 15:32 - 806 Okunma
 
Yılın sonu yaklaştıkça Washington ve Londra’ya gelen eski CIA çalışanı ABD’li Edward Snowden’in yaptığı skandal açıklamaları ile igili kötü haberlerin sayısı arttıkça artıyor.
 
İnsan hakları ihlalleri ve terör olaylarını araştıran BM Özel Raportörü Ben Emmerson, Snowden skandalının yatışmayacağını, tam tersine onunla ilgili yeni ayrıntıların ortaya çıkacağını açıkladı. Emmerson, ABD ve İngiltere’nin 35 ülkenin tavandaşları ve liderlerini izlemekle BM kurallarına ne kadar aykırı davrandığını tespit etmek niyetindedir. Emmerson CIA’nın Avrupa’daki gizli hapishaneleri, Guantanamo’daki Pentagon toplama kampı, ABD’nin sivillerin kurban gittikleri insansız hava araçlarını kullanmasına dair hazırladığı çarpıcı raporlarla biliniyor.
 
İngiliz gazetesi Guardian’ın Genel Yayın Yönetmeni Alan Rusbridger Emmerson ile hemen aynı anda şu ana kadar ‘Snowden dosyası’nın sadece yaklaşık yüzde 1’inin yayınlanmış olduğunu açıkladı. Demek ki Washington izleme skandalının daha yüzde 99 sonuçlarıyla karşı karşıya gelebilir.
 
KONUŞMACI: Washington ve Londra’ya yönelik bir darbe daha Amerikan gazeteciliğinin yıldızı, Washington Post gazetesinin yorumcusu Karl Bernşteyn tarafından indirildi. Bernşteyn, 70’lı yıllarda meslektaşı Bob Woodword ile birlikte o dönemki ABD Başkanı Nikson’un istifasına neden olmuş Watergate skandalının detaylarını ortaya çıkarmasıyla ünlü. Şimdi Bernşteyn yayınladığı açık mektupta Snowden’in açıklamaları etrafındaki gelişmeler, Guardian gazetecilerinin açık açık tedit edilmesi, Londra ve Washington’daki yetkililerin hareketlerini ‘tehlikeli kötü tabiatlı davranışlar’ olarak değerlendirdi. Bernşteyn, Snowden’in yaptıklarını, onun ahlaki ve hukuki özelliklerini ne kadar çok tartışırsanız tartışın ama butün bunların Londra ve Washington’daki üst düzey yetkililerinin şimdiki hareketleri ile hiç alakalı olmadığını yazıyor. Sözlerine göre bu hareketler ‘ABD ve İngiltere’de hükümet politikası problemleri ve hükümetin aşırı gizliliğe bağımlılığı konusu yerine aslında en yüksek takdire layık olan çok sorumlu basın organlarının davranış konusunu gündeme getirmeyi amaçlıyor’.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2013 15:32 - 806 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım