Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM'de IŞİD'e yaptırım tasarısı kabul edildi
BM'de Rusya'nın öncülüğünde hazırlanan IŞİD'in petrol, tarihi ve kültürel eserlerin satışı ve fidye gelirlerini engelleme tasarısı oybirliğiyle kabul edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-02-2015 08:28 - 681 Okunma
BM Güvenlik Konseyi, IŞİD'in mali kaynaklarını kısıtlamak için yeni önlemler içeren karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.
 
Rusya tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülke tarafından desteklenen tasarıyla, IŞİD'in petrol, tarihi ve kültürel eserlerin satışı ve fidye gelirleriyle terör eylemlerini finanse etmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.
 
BM ülkeleri için yasal bağlayıcılığı bulunan tasarıda, tüm ülkelere, IŞİD'in belirtilen eylemlerden gelir elde etmesinin engellenmesi için tedbir alma çağrısı yaptı.
 
BM Şartı'nın 7. bölümü altında hazırlanan tasarıda IŞİD'den petrol ya da tarihi eser satın alan, buna aracılık veya yardım edenlere ve IŞİD'in elinden rehine kurtarmak için fidye ödeyenlere yaptırım uygulanacağı kaydedildi.
 
IŞİD'in petrol üretmesini ve rafineri işletmesini sağlayacak malzeme satışını da yasaklayan tasarıda, IŞİD ya da Nusra Cephesi gibi El Kaide bağlantılı grupların petrol satışına doğrudan ya da dolaylı olarak dahil olan grup, gerçek ve tüzel kişilerin BMGK'nın El Kaide yaptırımlarını düzenleyen listesine ekleneceği vurgulandı.
 
Üye ülkelere de bu yasa dışı petrol ve tarihi eser kaçakçılığına doğrudan ya da dolaylı olarak bulaşanların mal varlıklarını dondurma ve BM Güvenlik Konseyi'ne bildirme çağrısında bulunuldu.
 
Bankacılık konusunda da çağrı yapan Konsey, tüm ülkelerin IŞİD, Nusra Cephesi gibi grupların ya da bağlı kişilerin kendi bankaları üzerinden uluslararası finans sistemine ulaşmalarına engel olmalarını istedi. 
 
BM Terörle Mücadele Komisyonu, geçen yıl yayımladığı raporda, IŞİD'in fidyeden yıllık 35 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini belirtmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-02-2015 08:28 - 681 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım