Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM'den Almanya'ya ırkçılık uyarısı
Birleşmiş Milletler'in ırkçılıkla ilgili raporunda Almanya'nın ırkçılık ve ayrımcılıkla yeterince mücadele etmediği ve kurumsal olarak ırkçılığa karşı yeterli tedbirlerin alınmadığı belirtildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-05-2015 07:56 - 742 Okunma
Birleşmiş Milletler Irkçı Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi (CERD), Almanya'da ırkçılıkla mücadele konusunda hazırladığı raporunu yayınladı. Komitenin raporunda Almanya'nın ırkçı ayrımcılıkla yeterince mücadele etmediği ve özellikle yasal olarak birçok boşluğun mevcut olduğu belirtildi. Komisyon üyesi 18 bağımsız uzmanın hazırladığı Cenevre'de açıklanan raporda, “Komisyon belirli bazı siyasi partiler ve hareketler yoluyla ırkçı düşüncenin artması ve yayılmasından dolayı büyük endişe duymaktadır” ifadesi yer aldı.
 
Komite raporunun 'Endişeler ve Tavsiyeler' başlığı altındaki kısımda Almanya'nın kurumsal ve yönetimsel bazda ırkçılıkla mücadeledeki yetersizlikleri sıralanıyor. Bunların başında, Almanya'daki kurumların ırkçılıkla mücadele konusunda komitenin raporuna destek verecek yeterli ve güvenilir veriyi sağlamaması sayılıyor. Raporda, Almanya'ya gö yoluyla gelen insanların ırkçılığa uğradıkları ve Almanya vatandaşı olma hissi kazanmalarının önü kesildiği belirtiliyor. Ayrıca almanya'da azınlıkların toplum içerisinde sürekli dışlandığı gerçeğinin devam ettiği vurgulanıyor.
 
MADDE MADDE ALMAN HÜKÜMETİNE UYARILAR
BM'ye bağlı komite raporunda Almanya hükümetinin ve kurumlarının ırkçılıkla mücadele konusunda eksik kaldığı ve uyarılarda bulunduğu noktaları madde madde belirtti.
Komitenin uyarılarından bazıları;
a) Ayrımcılığa uğrayan bireyler Almanya mahkemelerine kendilerini korumak için başvurmadan evvel yasal olarak korunmalarını sağlama konusunda eksiklik var. 
b) Anayasada ırkçı ayrımcılığın isim olarak yer alması ve buna karşı bireylerin korunması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor. 
c) Kampanyalar, eğitim kurumları ve medya aracılığıyla ırkçılığa maruz kalan kişilerin yaşadıklarını insanlara anlatmak ve ayrımcılığıa karşı farkındalık oluşturmak gerekiyor.
Diğer taraftan komite, Almanya Anayasası'nda ırkçı ayrımcılığa karşı mücadele konusunda yasal boşlukların bulunduğunu ve bunların düzeltilmesi gerektiğini belirtiyor. Almanya'nın 1969 yılında yürürlüğe giren BM Irkçılıkla Mücadele Konvansiyonu'nun uygulanmasında önemli adımlar attığı, ancak siyasi ve hukuki başka adımların da atılması gerektiği belirtildi.
 
TÜRK VATANDAŞLARININ SALDIRIYA UĞRAMASI DA YER ALDI
Sekizi Türk on kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan ırkçı NSU terör örgütü konusundaki tartışmalar da raporda yer aldı. NSU cinayetlerinin soruşturulması sürecinde yapılan hatalara atıfla polis memurları ve soruşturma makamlarının cezai eylemlerde ırkçı niyetleri daha iyi ayırt edip üzerine gidebilecek duruma getirilmeleri isteniyor. Polis memurları ve diğer güvenlik görevlileri tarafından uygulanan ırkçı ayrımcılığa yönelik şikayetlerin iletilebileceği, gerek federal gerekse eyalet düzleminde bağımsız birimler oluşturulması da talepler arasında.
 
Irkçılıkla Mücadele Konvansiyonu'nda imzası bulunan 177 ülke Konvansiyon'un uygulanması konusunda düzenli aralıklarla Komisyon'un denetimine tabi tutuluyor, ülkeler uygulamayla ilgili raporlar sunuyor. Komisyonun uyarılarının hukuki yaptırımı bulunmuyor.
 
Almanya'da 1969 yılında yürürlüğe giren konvansiyonun uygulamasıyla ilgili hükümet ve insan hakları örgütleri son raporlarını geçen hafta CERD üyelerine sunmuş, hükümet eleştiri ve uyarılara karşı savunmasını yaparak, eleştirilen noktalarda adımlar atıldığını vurgulamıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-05-2015 07:56 - 742 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım