Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM'den El Halife rejimine çağrı
BM, Bahreyn'deki mahkumlara yönelik kötü muamelelerin bağımsız gözlemciler tarafından araştırılmasını istedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-03-2015 17:43 - 758 Okunma
 KERİM GÜLBETEKİN
 
El Halife rejimi, BM'nin talebine 2 yıldır cevap vermiyor
 
NEW YORK - BM, Bahreyn'deki mahkumlara yönelik kötü muamelelerin bağımsız gözlemciler tarafından araştırılmasını istedi.
BM İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu ve Afrika Direktör Yardımcısı Joe Stork, Bahreyn'deki merkezi cezaevinde tutulan mahkumların durumları ve aileleriyle görüştürülmemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Stork, “Bahreyn güvenlik güçlerinin aşır güç ve şiddet kullanmada dosyaları oldukça kabarık. Bu yüzden mahkum ailelerinin yakınlarının akıbetiyle ilgili endişeleri doğal” ifadesini kullandı.
 
Bahreyn yönetiminden merkezi cezaevine yapılan polis baskınında orantısız güç kullanılıp kullanılmadığını açıklaması isteyen Stork, cezaevinin aşırı kalabalık olduğu haberlerine dikkati çekti.
Tutuklu yakınları bir süre önce BM ve ilgili diğer kuruluşlara gönderdikleri mektupta tutuklulara işkence ve kötü muamele yapıldığını belirtmiş, konunun araştırılmasını istemişti.
Özgürlükler ve İnsan Hakları Birimi (LHRD) de BM'ye yazdığı mektupta, tutuklulara yönelik işkencelerin durdurulması için bir an önce harekete geçilmesini talep etmişti.
- “450'si çocuk 3 bin 200 siyasi tutuklu var”
 
BM'nin İşkence Konusundaki Özel Raportörü Juan Mendez de bir süre önceki açıklamasında, gözaltı merkezleri ve hapishanelerde artan şiddet olayları ve kötü muameleleri araştırma taleplerinin Bahreyn hükümeti tarafından sürekli geri çevrildiğini belirtmişti.
 
Bahreyn'in hapishane ve gözaltı merkezlerinin denetimi konusunda BM ile işbirliği yapmadığını kaydeden Mendez, 2 yıldır bu yöndeki taleplerine cevap verilmediğine dikkati çekmişti.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (HCHR) de açıklamasında, “Genel Sekreter Ban Ki Moon, Bahreyn'deki insan hakları durumunu bizzat yakından takip ediyor. El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman'ın tutuklanmasından duyduğu endişeyi de Bahreynli yetkililere iletti” ifadelerine yer vermişti.
 
BM İnsan Hakları Konseyi (HRC) 28. oturumunda sunulan raporda da Selman'ın tutukluluk halinin sürmesinden dolayı Bahreyn hükümeti kınanmıştı.
Bahreyn'deki monarşi rejimi hapishanelerinde 450 kadarı çocuk 3 bin 200 siyasi tutuklu bulunuyor.
 
Bahreyn halkı kendi kaderini kendilerinin belirleyebilmesi için 14 Şubat 2011'den beri azınlıktaki El Halife rejiminin devrilmesi için protesto gösterilerinde bulunuyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-03-2015 17:43 - 758 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım