Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM Suriye'ye Yardım Edemeyecek
Sahnede Fransız oyunu var
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 15:24 - 1001 Okunma

 

Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Suriye konulu olağanüstü toplantısına katılmaktan vazgeçtiler. Toplantı, bu ay Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı görevini yapan Fransa’nın girişimi üzerine 30 Ağustosta yapılacak.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Sekreterliğine yakın kaynağın Moskova’da çıkan “Kommersant” gazetesine verdiği bilgiye göre Güvenlik Konseyinin toplantısında Rusya’yı, Birleşmiş Milletlerdeki daimi temsilcisi Vitaliy Çurkin temsil edecek. ABD kim tarafından temsil edilecek, henüz bilinmiyor. Büyük ihtimal ABD’yi, Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Susan Rice değil de yardımcısı temsil edecek. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’in de toplantıya katılmaktan vazgeçeceği tahmin ediliyor. Bunun için Fransa Dışişleri Bakanı, Suriye çözümüne katılan başlıca ülkelerin temsilcileri arasında bu düzeyden tek temsilci olacak.
 
Diplomatik çevrelerde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin olağanüstü toplantısına hazırlıkların bu aşamasında bile Sonuç Belgesinin kabul edilmesi düşüncesinin boşa çıktığı ima ediliyor. Rusya ve Çin, Sonuç Belgesinde Suriyeli göçmenlere ve zarar gerenlere daha aktif yardım yapılması gereğine ağırlık verilmesinde ve ihtilafa karışan her iki tarafın katliama son vermesi çağrısı yapılmasında ısrar ediyorlardı. Fransa, İngiltere ve ABD ise Beşar Esad’ın bir an önce istifa etmesi gereğine işaret edileceği politik deklarasyonun kabul edilmesi için çabalar harcıyorlardı. Açıktır ki Moskova ve Pekin, Güvenlik Konseyinden böyle formülün geçirilmesine meydan vermeyecekler. Onlara göre böyle politik deklarasyonun kabul edilmesi ile Suriye’nin iç işlerine müdahale yapılacak. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 15:24 - 1001 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım