Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM'ye Filistin bayrağı asılacak
Filistin Bayrağı'nın BM'ye asılmasını öngören tasarı İsrail, ABD ve Kanada'nın muhalefetine rağmen kabul edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-09-2015 08:22 - 728 Okunma

Filistin bayrağının Birleşmiş Milletler'e (BM) asılmasıyla ilgili tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.

193 üye ülkeli BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin bayrağının BM'ye çekilmesini içeren tasarı 119 ülkenin "evet" oyunu alarak kabul edildi. 45 ülkenin çekimser kaldığı tasarıya 8 ülke "hayır" oyu verdi. Tasarıya "hayır" oyu veren ülkeler, İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralandı.  

Toplantıda söz alan üye ülke temsilcilerinin birçoğu, "üye olmayan gözlemci devlet" statüsündeki Filistin'in bayrağının BM'ye çekilmesinin yeterli olmayacağını, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını desteklediklerini bildirdi.

Türkiye adına toplantıda konuşan BM Daimi Temsilci Yardımcısı Levent Eler, tasarının kabul edilmesiyle, Filistin halkına karşı haksızlığı gidermek için tarihi ve sembolik anlamda önemli bir adım atıldığını söyledi. Eler, tasarının, "Filistin'in BM'ye tam üyelik yolunda önemli bir dönüm noktası" olarak kabul edildiğini kaydetti.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur da tasarıyı, "bağımsız bir devlet olarak tanınma yolunda önemli ve yeni bir adım" olarak niteledi. 

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power ise BM'ye Filistin bayrağının çekilmesinin müzakerelere bir alternatif olmayacağını ve ABD'nin tasarıya karşı olduğunu bildirdi.

Tasarının kabul edilmesiyle, BM'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüyle temsil edilen Vatikan ve Filistin'in bayrakları 193 üye ülke bayraklarının bulunduğu yere 20 gün içinde asılması gerekiyor. Vatikan'dan daha önce yapılan açıklamada, Vatikan bayrağının BM'ye asılması konusunda bir girişimde bulunulmayacağı belirtilmişti.

Filistin bayrağını BM Genel Merkezi'nde göndere, 70. Dönem Genel Kurul toplantıları için ABD'ye gelecek Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın çekmesi bekleniyor.

Filistin'in, BM'ye üye olmayan gözlemci devlet statüsünü kazanması için 2012'de yapılan oylamada ise 193 üye ülkeden 138'i Filistin'i desteklemişti. Oylamada 9 ülke hayır oyu verirken, 41 ülke çekimser kalmıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-09-2015 08:22 - 728 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım